İsviçreliler, Volkswgen'deki skandala aldırmadı


Volkswagen skandalı İsviçre'de otomobil satışlarını düşürmedi. Satışlarını artıran Volkswagen 2015'te ülkenin en çok satılan markası oldu

İsviçre'de 2015 yılında yeni araçların satışında yüzde 7'lik bir artış yaşandı ve toplamda yıl boyunca 323 bin 783 adet yeni araç satıldı. Uzun süredir İsviçre'de en çok yeni araç satışına imza atan Volkswagen'in (VW) ise yıl içinde ortaya çıkan hileli araç skandalından sonra İsviçreli müşterileri karşısında güvenirliğini kaybetmediği ortaya çıktı. VW İsviçre'de geçen yıl satışlarını yüzde 5,1 artırarak toplamda 42 bin 212 araç satışı gerçekleştirdi.

8,2 milyon nüfusa sahip İsviçre, otomobil üreticileri için önemli bir pazar. Özellikle Alman markaların domine ettiği İsviçre otomobil pazarı 2015 yılında tarihinin en yüksek ikinci otomobil satışının yaşandığı yıl olarak kayıtlara geçti. 2012 yılında en yüksek satış rakamı yaşanırken 2015 yılında da satılan 323 bin 783 adet yeni otomobil hemen hemen tüm markaları memnun etti.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ABD'de ortaya çıkan Volkswagen'in dizel motorlu araçlarında hileli üretim yaptığı gerçeği ise markanın yıl sonu itibariyle satışlarına olumsuz yansımadığı görülüyor. Zira Volkswagen İsviçre'de satışlarını yüzde 5 artırarak toplamda 42 bin 212 araç satışı gerçekleştirmiş.

Önceki yıllarda VW'den sonra en çok ikinci satışı gerçekleştiren Audi ise geçen yıl yerini bir başka Alman markası BMW'ye bırakmış. 2015'te satışlarını yüzde 14 artıran BMW toplamda 24 bin 39 araç satışı ile İsviçre en çok satan ikinci markası konumunda. Üçüncü sırada ise 22 bin 884 araç satan Mercedes geliyor. Egzoz emisyon değerlerini düşük gösteren VW Grup içerisinde yer alan Audi'de satışlarını artırmasına rağmen 22 bin araç satışı ile dördüncü sırada yer alıyor. Bir diğer VW Grup üyesi Skoda'da 20 bin satış her geçen yıl üst sıralara tırmanmaya devam ediyor.

İsviçreli tüketicilerin en çok tercih ettikleri Alman markalarından sonra sırasıyla Fransız otomobil üreticileri Renault, Peugeot ve Citroen geliyor. Avrupalı üreticilerden sonra ülkede en çok tercih edilen marka ise Japon Mazda. CİHAN
<< Önceki Haber İsviçreliler, Volkswgen'deki skandala aldırmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER