İtalya Başbakanı Conte: Dünya yol ayrımında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 22 2020
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında, dünyanın içinde bulunduğu krizler nedeni ile yol ayrımında olduğunu ifade etti.
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında, dünyanın içinde bulunduğu krizler nedeni ile yol ayrımında olduğunu ifade etti.
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde Covid-19 önlemleri çerçevesinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde konuşma yaptı. Conte, dünyanın içinde bulunduğu krizler nedeniyle bir yol ayrımına geldiğini ifade ederek, krizden çıkışın sürdürülebilir bir gelecek olduğunu işaret etti.
İklim değişikliği, çölleşme ve biyoçeşitliliğin azalması nedeniyle dünyanın bir dönüm noktasına geldiğini ifade eden Conte, "Dünyamızı koruyabilmemiz ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmemiz bu yol ayrımında belirleyici olacak. Mevcut ekonomik ve finansal yapı ile üretim sistemleri, yaşanan çevre ve iklim sorunlarının aciliyetini göz ardı ediyor" dedi.
İtalyan Başbakan, Paris İklim Anlaşması maddelerinin ivedilikle uygulamaya geçirilmesinin öneminin altını çizerken, ülkesinin Avrupa Birliği'nin Next Generation EU Projesi çerçevesinde ekonomik kaynaklarının en az yüzde 37'sini doğa dostu yatırımlara aktaracağını belirtti.
"Önceliğimiz sağlık olacak"
G20 ülkelerinin dünyayı doğru yöne yönlendirmede öncülük edeceğine inandığını belirten Conte, 2021 yılındaki G20 Liderler Zirvesi'ne ülkesinin başkanlık edeceğini hatırlattı. Conte, İtalya'nın 2021’deki G20 Liderler Zirvesi'nde önceliğin sağlık olacağını vurgulayarak, "Özellikle de küresel bazda her insanın eşit şekilde aşıya ulaşması ve ülkelerin sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi için çaba göstereceğiz" dedi.
İtalya'nın 2021'de Avrupa Komisyonu ile birlikte Dünya Sağlık Zirvesi'ne de ev sahipliği yapacağını ifade eden Cont
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







