İtalya'dan Kahire'de öldürülen vatandaşı için Mısır Büyükelçisi'ne davet


İtalya, geçen ay Mısır'ın başkenti Kahire'de kaybolan ve dün yakılmış halde bulunan vatandaşı Giulio Regeni hakkında konuşmak için Mısır'ın Roma Büyükelçisi Amru Hilmi'yi dışişleri bakanlığına çağırdı.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'nin emri üzerine Mısır'ın Roma Büyükelçisi Hilmi'nin bakanlığa çağrıldığı açıklandı. Bakanlık, dün, 25 Ocak devriminin yıldönümünde Kahire'de kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi Regeni'nin on gün sonra Mısır güvenlik güçleri tarafından Kahire-İskenderiye arasındaki otoban kenarında bulunduğunu açıklamıştı. Yakılarak öldürüldüğü belirtilen Regeni'nin Kahire'ye, Mısır'ın ekonomik durumuyla ilgili geniş bir araştırma yapmak için gittiği aktarıldı.

İtalyan öğrencinin cesedinin ölüm nedeninin tesbiti için dün akşam Mısır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığı ifade edildi. Gentiloni, Mısır'da öldürülen öğrenci hakkında yapılacak soruşturmada, İtalyan yetkililerin de Mısır'da bulunacağını belirtti.

Öte yandan Regeni'nin 25 Ocak'ta başkent Kahire'nin batı yakasındaki Dokki bölgesine gittiği ve o günden sonra kendisinden haber alınamadığı açıklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İtalya'dan Kahire'de öldürülen vatandaşı için Mısır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER