İtalya ötenazi hakkını tartışıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 23 2021
İtalya'da bireyin isteyerek yaşamına son vermesinin suç kapsamından çıkarılmasını isteyen 500.000 kişi imza topladı. Çok sayıda aktivist ve eski vekil de bu adımı destekliyor.
İtalya’da 1930 yılında yürürlüğe giren bir yasa ile ötanazi yasa dışı kabul ediliyor. Fakat İtalya’da son dönemde aktivistler ve eski vekiller imza kampanyası başlatarak ötanazinin yasal hale getirilmesi için kolları sıvadı.
İtalyan parlamentosu online imzalar üzerinden gelen dilekçeleri kabul etmeye başladığından beri ötanazinin yasal hale getirilmesi için 500.000’den fazla imza toplandı.
Vatikan’ın her fırsatta eleştirdiği ötanazinin yasal olmasını isteyen aktivistlerin başında gelen 50 yaşındaki eski milletvekili Marco Cappato, “Amacımız sürenin biteceği 30 Eylül tarihine kadar 750.000 imzaya ulaşmayı amaçlıyoruz. Amacımız başvuru yaparken belgelerin süresinin geçmemesi” dedi.
İsviçre’de görme engelli ve felç olan bir kişinin ötanazi sürecine yardım ettiği için yargılanan ve aklanan Cappato, “Bu referanduma karşı çıkanlar insanların kendi bedenleri ve kendi yaşamları üzerine karar verme hakkını tanımıyor” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


