İtalya Ulusal Sağlık Servisi virüsten ölenlerin detaylı verilerini açıkladı

İtalya Ulusal Sağlık Servisi, Kovid-19 hastaları ve hastalıktan dolayı ölenlerin detaylı istatistiklerini yayımladı.

SHABER3.COM

İtalya Ulusal Sağlık Servisi, Kovid-19 hastaları ve hastalıktan dolayı ölenlerin detaylı istatistiklerini yayımladı.

sol.org.tr'de yer alan habere göre İtalya Ulusal Sağlık Servisi (ISS), ülkede Kovid-19 pandemisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş, cinsiyet dağılımlarına ve hangi hastalıklara sahip olanların daha çok etkilendiğine ilişkin rapor yayımladı.

Çin'den sonra en çok vakanın görüldüğü ikinci ülke ve aktif vakayla ölü sayısında birinci ülke olan İtalya’da, ISS, hayatını kaybedenlerin yaş, cinsiyet dağılımlarına ve hangi hastalıklara sahip olanların daha çok etkilendiğine dair rapor yayınladı.




EN ÇOK KİMLER ETKİLENDİ?

Raporda, ülkede koronavirüs nedeniyle ölenlerin yaş ortalaması 78,5 olarak açıklanırken; erkeklerde ölüm oranının daha yüksek olduğu kaydedildi.

Raporda, hayatını kaybedenlerin yüzde 1,2’sinde başka hastalık tespit edilmezken; koronavirüs dışında bir eştanısı bulunanların yüzde 23,5’i, iki eştanısı bulunanların yüzde 26,6’sı, üç eştanısı bulunanların ise yüzde 48,6’sının yaşamını yitirdiği görüldü.

50 YAŞ ALTINDAKİ ÖLÜMLER

ISS’in raporunda, hastaneye giden hastaların en yaygın tanısının ateş ve solunum güçlüğü olduğu ifade edildi. Öte yandan, kanlı balgam ve ishal gibi semptomların daha az görüldüğü aktarıldı. Ayrıca, hastaların yüzde 5,7’sinin semptom göstermediği duyuruldu.

Rapordaki verilerde, koronavirüs semptomları gösteren hastaların semptomlarının başlamasından ölüme kadarki süre 8 gün olarak açıklandı.

ISS’ten yapılan açıklamada, Mart ayı verilerine göre 3 bin 200 kişinin 36’sının 50 yaş altında olduğu belirtildi. Bu ölümlerden 9’unun 40 yaşından 8 erkek ve bir kadın olduğu; yaşlarının 31 ila 39 arasında değiştiği ifade edildi.
<< Önceki Haber İtalya Ulusal Sağlık Servisi virüsten ölenlerin detaylı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER