İtalya'da çöken köprü soruşturması: 40 gözaltı

İtalya'nın Cenova kentinde Ağustos 2018'de çöken köprüye ilişkin soruşturmada 40 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler içinde ulaştırma bakanlığı yetkilileri de var.

SHABER3.COM

İtalya’nın Cenova kentinde geçen yıl çökerek 43 kişinin yaşamına mal olan köprü konusundaki soruşturmada 40 kişi daha gözaltına alındı. Reuters’a konuşan yargı kaynakları, gözaltına alınan kişilerin arasında ulaştırma bakanlığı yetkililerinin ve inşaat şirketi Atlantia’nın eski çalışanlarının da bulunduğu belirtildi. Buna göre, devlet şirketi olan yol yapım operatörü Anas’ın eski yetkilileri de gözaltında.

İtalya Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise savcıların çalışmalarını tamamlamasının beklendiği ve yargı süreciyle tam işbirliği yapılacağı belirtildi. Davanın ilk duruşmasının birkaç ay içinde görülmesi bekleniyor.

Cenova’da A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü, Ağustos 2018’de, bölgenin yoğun yağış altında olduğu bir sırada çökmüştü. 45 metre yüksekliğindeki köprü üzerinde bulunan 30 ila 35 araç ile üç ağır tonajlı araç enkaz altında kalmıştı. Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede yaşanan olayın ardından, köprünün ayakta kalan kısımlarının da çökme ihtimaline karşı civardaki 11 binada yaşayan 432 kişi tahliye edilmişti. 
<< Önceki Haber İtalya'da çöken köprü soruşturması: 40 gözaltı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER