İtalyan futboluna mafya eli

İtalya polisi, İtalya 2. Ligi Serie B’de oynanan 2 maçta mafya tarafından şike yapıldığı gerekçesiyle 10 kişiyi gözaltına altı.

Kaleci şike yaptı mı? Kararı siz verin

Video: Arşiv

İtalya 2. Ligi Serie B’de 2004 yılında oynanan 2 maçta şike yapıldığı ortaya çıktı. İtalya polisi tarafından yapılan operasyonda mafya bağlantılı 10 kişi yapılan şikeyle ilgili gözaltına alındı.

İtalya basınında yer alan habere göre, 2014 yılında Avellino’nun Reggina’yı 3-0, Modena’nın da Avellino’yu 1-0 yendiği maçlarda mafya tarafından bahis için şike yaptırıldığı ortaya çıktı.

Operasyonu sürdüren polis amiri Filippo Beatrice tarafından yapılan açıklamada, mafyanın maçları ayartarak yatırdığı 170,000 eurodan 800,000 euroyu yasa dışı yolla kasalarına koydukları belirtildi.

Camorra isimli Napoli mafyasından 7 kişi hapishane cezaevinde gözaltına alınırken, 3 kişi de evlerinde gözaltına alındı.

Geçtiğimiz sezon Genoa formasıyla başarılı bir performans göstermesinin ardından İtalya Milli Takımı’nın EURO 2006 kadrosuna seçilen ve o dönemde Avellino takımının kaptanlığını yapan Armando Izzo da sorgulanacaklar listesinde yer aldı.

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte’nin de ismi geçtiğimiz günlerde şike iddialarına karışmış daha sonra açılan davada İtalyan teknik adamın suçsuz olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber İtalyan futboluna mafya eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER