İtalyan siyasetçi;Merkel ve Hollande ziyareti sonrası Avrupa vizyonunu eleştirdi


Avrupa Parlamentosu'nun ikinci büyük grubu Sosyal Demokratların lideri İtalyan siyasetçi Gianni Pittella Avrupa'da hükümetler arası modelin dışında yeni bir vizyona geçilmesi çağrısında bulundu.

Pittella, Sosyal Demokratlar adına yaptığı açıklamada, Merkel ve Hollande'in temsilciler meclisinde birlikte konuşmalarının önemli olduğunu söyledi. Fransa ve Almanya'nın yakınlaşmasının önceden Avrupa entegrasyonu lehine önemli bir faktör olduğunu fakat Avrupa'nın bunun ötesinde yeni bir vizyona ihtiyacı duyduğunu vurgladı. "Artık Avrupa'nın, tüm üye devletler tarafından benimsenen ve desteklenen yeni bir projeye ihtiyacı var." dedi. Yukarıdan aşağıya doğru entegrasyon modelini artık modasının geçmiş ve üstesinden gelinmesi gereken bir model olarak tanımladı.

"VİZYONUMUZ DAHA DEMOKRATİK OLMALI"

Avrupa'nın vizyonuna eleştiride bulunan İtalyan siyasetçi "Vizyonumuz daha demokratik olmalı, Avrupa Parlamentosu'nun, kurumsal yönetimi ve yasama yetkilerinin güçlendirilmesi daha derin bir reform yoluyla mümkündür." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın uluslararası arenada takınması gereken tavrı "Avrupa uluslararası arenada siyasi bir cüce olamaz, karşılaştığı çatışmalara diplomatik çözüm yolları sunmak için yekvücut olmalı." şeklinde tanımladı. S&D'nin ekonomik hedefinin ise Avrupa'daki işsizliğe karşı sigorta sistemini finanse etmek için yeterli mali kapasiteyi oluşturmak olduğunu söyledi. Avrupa'da vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılığa savaş ilan ettiklerini söylerken "Avrupa'yı, yeni Avrupa için iklim değişikliğine karşı ön saflarda mücadele etmeye çağrıda bulunuyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İtalyan siyasetçi;Merkel ve Hollande ziyareti sonrası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER