İTO Başkanı: Güçlü Türkiye için ticaretin çarkları dönmeli


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Ticaret statik değil dinamik bir yapıdır. Bu dinamizmle ticaretin çarkları döndüğünde güçlü Türkiye'yi göreceğiz." dedi.

Çağlar, yaptığı açıklamada ticaretin ülke için önemine işaret etti. Ekonomiye de değinen Çağlar, Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini dile getirdi. Çağlar, dünyanın durgunluğuna, seçim belirsizliğine rağmen daha evvel yapılan reformların Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını arttırdığını belirtti. İTO Başkanı, fırtına dindiğinde ve siyasi istikrar olduğunda inen emtia fiyatlarının da yardımıyla ülke ekonomisinin güçlü büyümeye dönebileceğini ifade etti. İbrahim Çağlar şunları kaydetti:

"FED'in etkisinin en çok siyasi belirsizliğin hüküm sürdüğü Brezilya ve Türkiye'de görülmesi bir rastlantı değil. Bu belirsizliğin ortadan kalkması ile Türkiye'de ticari ortam çok daha elverişli olacaktır. Unutulmamalıdır ki en iyi çıkışı biz yaparız, keza Brezilya için inen emtia fiyatları büyük sorun teşkil ederken, bu durum Türkiye için bir imkân."
CİHAN
<< Önceki Haber İTO Başkanı: Güçlü Türkiye için ticaretin çarkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER