İYİ Parti ittifaka 'hayır' derse CHP ne yapacak?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Aralık 1 2023
CHP'de değişim sonrası İYİ Parti ile ittifak olup olmayacağı merak edilirken, CHP kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti ile ittifak olmaması durumunda partinin yol haritasını açıkladı.
TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve TV100 Editörü Betül Araz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında Özgür Özel, TV100'e özel açıklamalarda bulundu. Özel, dikkat çeken Meral Akşener ziyareti sonrası merak edilenleri de anlattı. Özel, iş birliğine İYİ Parti'nin 'hayır' demesi durumundaki yol haritasını da açıkladı.

Özgür Özel'in açıklamaları şu şekilde;

"YEREL SEÇİMDE İŞ BİRLİĞİ TEKLİF ETTİM"

Görüşmenin içeriğini kamuoyu önünde açıkladık. İYİ Parti'nin kararından haberdar olduğumuzu bu ziyareti ve ortaya koyacağımız teklifi bir nezaketsizlik olarak değerlendirmemeleri, eğer bu karar çok katı ve net bir kararsa ve müzakereye kapalı bir şeyse buna saygılı olacağımızı mümkünse bu kararın gözden geçirilmesini istedik. Yerel seçimde iş birliği teklif ettim. Bunun için bir olanak olup olmadığını sordum.

"HEYETLERDEN SONRA 10-15 DAKİKA BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜK"

Heyetlerden sonra 10-15 dakika da baş başa görüştük. Basının hazırlandığı ve yöneticilerinin aşağı indiği süreçti ama o baş başa görüşmede kritik bir siyasi görüşme değildi hal hatır sorma iyi niyet beyanı bundan sonraki süreçte iki liderin iletişimin nasıl olacağı konusundaydı. Doğrudan iki liderin iletişimi iki genel başkanın iletişimin nasıl süreceği konusunda olması gereken bir mutabakat vardı sonrada hep birlikte açıklamaya indik.

ÖZGÜR ÖZEL'İN İŞ BİRLİĞİNE BAKIŞ AÇISI NASIL?

İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu kararından önce ben bir şey söylersem bu siyasetin esnek bırakılması gereken alanını daraltır. İlk önce masaya oturmak esastır. Tokalaşa bilmek için yumruğu açmak lazım. Şimdi o yumrukların açılması aşamasındayız. Masaya oturmadan bir model söylemem doğru olmaz. Benim iki temel yaklaşımım var birincisi ölçme değerlendirme esaslı olması lazım. Herkesin birbirinin hakkına saygı göstermesi lazım ve ortaya konulacak modelin iki tarafında içine siniyor olması lazım. Ayrı ayrı girildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir