İyi Parti ve CHP'den boykot kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 4 2021
İzmir'in Menemen ilçesinde tutuklanan CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine belediye meclisinde başkanvekili seçimi İyi Partili ve CHP'li üyelerce boykot edildi.
Hakkında başlatılan soruşturma sonrası tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine belediye meclisinde başkanvekili seçimi salt çoğunluğu sağlanamadığı için ertelendi.
Aksoy’un yerine belediye meclisinde başkanvekili seçimi yapılmış, başkanvekilini kurayla CHP’li Deniz Karakurt kazanmıştı.
Seçimin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kur'a seçiminin usule aykırı yapıldığını öne sürerek mahkemeye gitti. 2'nci Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. İzmir Valiliği kararı ile kur'a seçimi için toplandı.
Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Partili meclis üyelerinin toplantıya katılmadı ve çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle perşembe gününe ertelendi.
"DAVA SONUCU BEKLENMELİ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği için İzmir 2'nci İdare Mahkemesine açılan davanın sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.
Erkek, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Meclisi'nde yapılan kur'a sonucunda belediye meclis üyesi Deniz Karakurt'un Belediye Başkan Vekili olarak belirlendiğini kaydetti.
Erkek, şöyle konuştu: "Seçim yapıldı. Sonra bir davayla karşılaştık. Bakıyoruz kura çekimine o gün hiçbir itirazı olmayan, hatta kura çekiminin AKP grubunun isteği, önerisiyle yapıldığını bütün Menemen halkı biliyor. O gün itiraz etmeyenler kuradan çıkmayınca dava açıyorlar. Bu davada iyi niyetten bahsedilebilir mi?"
Erkek, "İzmir 2. İdare Mahkemesi açılan davanın sonucu beklenmeden nasıl kura çektirebilirsiniz? Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği kur'ası için dava sonucu beklenmeli. Daha mahkeme esas hakkında bir karar vermedi. Ortada yürütmeyi durd
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor8.İşte yeni MTV rakamları!9.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında10.Yılın son günü 37 vekilin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







