İyi Parti'de 'Çerkez' istifası

"Biz Türk değiliz, Kürt değiliz, biz Çerkesiz" sözleri sebebiyle partisi tarafından istifası istenen İyi Partili Hasan Seymen istifa etti.

SHABER3.COM

İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen istifa ettiğini açıkladı.

İstifasını Genel Başkan Meral Akşener'e sunduğu bildirilen Seymen'e, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun istifa çağrısında bulunmuştu. 

ÖZDAĞ O SÖZLERE CEVAP VERMİŞTİ

Sol.org'un haberine göne İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türk Milletinin mensubu olmakla, Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi, milli-üniter devlet ile sorunu olanların siyaset yapabileceği yer İyi Parti değildir. İyi Parti Türk milliyetçilerinin ve vatanseverlerin partisidir.” demişti.  

Seymen, 2014 yılında yaptığı bir konuşmada Çerkeslere yönelik asimilasyon yapıldığını belirtmiş, "TBMM’nin yeni anayasa için derneklerden görüş istemesi sonucunda KAFFED olarak biz de Çerkesler adına özellikle Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren gördüğümüz asimilasyon politikalarının sonuçlarını yaşayan insanlar olarak, birinci sınıf vatandaş gibi yaşayabilmek, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması, temel hak ve özgürlüklerini herkesin eşit şekilde kullanması adına isteklerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bildirdik.” ifadesini kullanmıştı. 

<< Önceki Haber İyi Parti'de 'Çerkez' istifası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER