İyi Parti'de işler karıştı: 5 milletvekili daha istifa edecek

İyi Parti kulislerinde, parti içinde arka arkaya gelen istifaların akabinde bir kırılma yaşandığına ve 5 milletvekilinin daha parti ile yollarına ayırabileceğine işaret ediliyor.

SHABER3.COM

İyi Parti’nin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Meral Akşener’i sert sözlerle eleştirerek, partisinden istifa etti. 

Ok, İmamoğlu’nun Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmesini bile istifa sebepleri arasında saydı.
 
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 2015’teki olağanüstü kurultay döneminde Balıkesir Milletvekili olan İsmail Ok, o dönemde Meral Akşener’i desteklemiş ve partisinden istifa etmişti. 

CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA KRİZE SEBEP OLMUŞTU

Ok, İyi Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. 31 Mart 2019'da ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçimlerden çok önce Balıkesir Belediyesi başkan adayı olarak Ahmet Akın’ı açıklamasına mukabil İyi Parti'nin Ok’un adaylığında ısrar etmesi, CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde de “krize” sebep olmuştu. 

İyi Parti lideri Akşener’in Ok’un adaylığında ısrar etmesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “ricada bulunmasıyla” kriz aşılmış ve CHP, Akın’ın adaylığını İyi Parti lehine geri çekmişti. 

Ancak Ok'un kaybettiği seçimde sandıktan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 1'inci çıkmıştı. 

Ok’un istifasıyla İyi Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki sandalye sayısı 37’ye düştü. 

5 İSİM DAHA İDDİASI

İyi Parti kulislerinde, parti içinde arka arkaya gelen istifaların ardından bir kırılma yaşandığına işaret ediliyor. Bu istifalara yeni isimlerin de dahil olacağı belirtilirken, önümüzdeki dönemde parti içerisinde 5 milletvekilinin daha istifa edeceği konuşuluyor. 

Partide “teşkilatlarda da dağılmanın yaşandığı” ifade ediliyor. 
<< Önceki Haber İyi Parti'de işler karıştı: 5 milletvekili daha istifa... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER