İyilikleri zincirleyip zulmü katladılar

Hayırseverlere yönelik cadı avı Ramazan’da da durmadı. Yüzlerce insan mağdur edilirken, benzeri görülmemiş zulümler yaşandı. 40 günlük annenin bebeğini emzirmesi engellendi. Hamile öğretmenler nezarette yerlerde yatırıldı.

Nefret mağduru kadınlar!

Belediye, Niğde'de kolejin suyunu kesti. 86 yaşındaki hayırsever öğretmen terör şüphesiyle gözaltına alındı. Nezaretteyken babaannesini kaybeden okul müdürünün cenazeye katılmasına izin verilmedi.

Sahur sofralarına baskınların düzenlendiği nefret operasyonları Ramazan'da da durmak bilmedi. Hukukun ve insan haklarının ayaklar altına alınarak sözde paralel yapı adı altında yapılan cadı avında binlerce insan mağdur edildi. IŞİD ve PKK'ya dahi yapılmayan terör operasyonlarının Hizmet Hareketine yönelik kin ve nefret boyutunda Ramazan'da zirve yapması dikkat çekti.

ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE KELEPÇE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından sözde paralel yapı iddiasıyla burs, zekat ve himmet vermekle suçlanan kişilere yönelik operasyonda iş adamı B.K. ve eşi E.K.'nın da evi basıldı.

Kapıyı kırdılar

İş adamı B.K.'nın Florya'daki ikametine sahur sonrası gelen polis hiçbir olumsuz durumla karşılaşmamasına rağmen teröristlerin hücre evlerine baskında kullanılan koçbaşıyla ailenin kapısını kırarak eve girdi. Anne ve babayı gözaltına aldı. Ne olduğunu anlayamayan B.K. ve eşi E.K. biri 6 diğeri 14 yaşında olan iki çocuğunun gözleri önünde kelepçelendi. Baba B.K. polisten, "Çocuklarımızın yanında bizlere kelepçe vurmayın, dışarı çıkalım orada kelepçeleyin" ricasına rağmen zulüm uygulandı. Hem babası hem de annesi gözaltına alınan 6 ve 14 yaşındaki iki çocuk, evde yalnız bırakıldı.

TEK KiŞiLiK HÜCRELERE ATIP YEMEK VERMEDiLER

Tekirdağ'da öğretmen ve hayırseverlere yönelik operasyonda gözaltına alınan, daha sonra ise avukatsız bir şekilde sorgulanıp tutuklanan 12 kişiye işkence gibi muamele cezaevinde de devam etti. 22 Haziran'da tutuklanan esnaf ve öğretmenler tek kişilik hücrelere atıldı. 

Ramazan olması nedeniyle oruç tutan insanlara bu noktada da saygı gösterilmedi. İftar yemekleri iftardan beş saat önce verildi. Avukat Murat Keçeci cezaevine tek kişilik hücrelere alınan öğretmenlere burada da zulmedildiğini belirtti. Keçeci, “Bu insanlar oruçlarını açacak yemeği 5 saat önce veriyorlar. Bu yemek buz gibi oluyor. Bir daha ısıtma imkanları yok. Daha önce biz de bu F2 koğuşunda kalmıştık ve günlerce işkence gibi muamele gördük. Aç ve susuz bırakıldık. Zulüm ramazanda da sürüyor” demişti.

CEZAEViNDE  GÖRÜŞ ZULMÜ

Başta Silivri ve Sincan cezaevi olmak üzere yurdun dört bir yanında tutuklu bulunan hayırseverlere yönelik zulüm görüş saatlerine de yansıtıldı. Ayda bir saat aileleriyle açık görüş hakkı olan tutuklulara bayramlarda da ekstradan bir saat açık görüş hakkı veriliyordu. Ancak Ramazan Bayramı sebebiyle yapılacak açık görüş ile aylık açık görüş hakkı aynı haftaya denk geldiği için Silivri ve Sincan Cezaevi yönetimi, tutuklulara verilen 1 saatlik açık görüş hakkını ellerinden alabilmek için feragat yazısı almak istedi. Uygulamanın hukuksuz olduğunu bilen yönetim, tutuklulardan açık görüşten feragat ettiklerine ilişkin dilekçe vermelerini talep etti. Alınacak dilekçe ile hukuki sorumluluktan kaçmak isteyen cezaevi yönetimi tutukluların kanuni hakkını gaspetmek istiyor. Normal şartlarda görüş günü ve bayram tarihleri çakıştığında izin günü bir sonraki haftaya erteleniyordu.

KAYYIMLA GASP HIZ KESMEDi 

Diyarbakır, Bursa, Kayseri, Gaziantep gibi birçok ilde Hizmet Hareketi'ne ait okul ve üniversitelerin yanında cemaate yakın olduğu düşünülen iş adamlarının şirketlerine kayyım atandı.

Bu kapsamda Bursa'da 25 okul ve dershane barındıran 4 şirkete, Diyarbakır'da 10 şirkete ve Kayseri'de yöneticileri tutuklanıp hapse atılan Kılıçaslan Eğitim Vakfı'na kayyım atandı. Kılıçarslan Eğitim Vakfı bünyesinde Akansu Koleji, Yelkenoğlu Koleji, İstikbal Koleji, Serhat Anafen Kurs Merkezleri ve Eğitim Kurumları, Mimarsinan Erkek Öğrenci yurdu, Özel Kılıçaslan Fen Lisesi, Anadolu ve Öğretmen Liseleri'nin faaliyet gösteriyordu.

GÖZALTINDAKi ÖĞRETMENE CENAZE iZNi DAHi VERİLMEDi

Cadı avı kapsamında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 37 kişi hakkında çalışma başlatıldı, 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çorlu Fatih Koleji müdürü Muzaffer Gürdal da yer aldı. 

Gürdal nezaretteyken babaannesi vefat etti. Avukatı cenazeye katılması için savcıdan izin istedi. Savcı talebi reddederek Gürdal'ın nezarette tutulması yönünde talimat verdi. Aynı yargılamada hukuksuzluklar tavan yaptı. Tekirdağ Çorlu Adliyesi'nde Sulh Ceza Hakimi Üzeyir Başak, avukatları polis zoruyla duruşma salonundan atarak kapıya polis yığdı. Duruşma salonunu polis barikatları ile ablukaya aldıran hakim, 15 öğretmen ve hayırseverlerin sorgusunu avukatsız yaptı.

40 GÜNLÜK ANNEYi BEBEĞiNDEN AYIRDILAR

Trabzon'da şehrin en başarılı okulunun tüm öğretmen ve personeli terör faaliyetleri iddiasıyla gözaltına alındı. 13 Haziran'da yapılan operasyonda 44'ü öğretmen 56 kişi gözaltına alındı. Eğitimin devam ettiği bir dönemde tüm öğretmenlerin gözaltına alınması nedeniyle okulda eğitim-öğretim yapılamadı. Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında 40 günlük anne ile 6 aylık hamile iki öğretmen de yer aldı.

Bebek nezarette emzirildi

Nezarethanelerin yetersizliğinden dolayı öğretmenler yerlere serilen battaniyelerde yatmak zorunda kaldı. Gözaltına alınanlar arasında 40 günlük bebek annesi nezarette bulunduğu için uzun süre süt alamadı. Alınan izinlerin ardından babası tarafından bebek nezarete götürülerek emzirildi. Emniyetteki ifadenin ardından adliyeye sevk edilen 40 günlük anneye adliyede de kötü muamelede bulunuldu. Annenin bebeğini kucağına alması ve emzirmesi burada engellenmek istendi.

Hamile öğretmen gözaltında bayıldı

Kilo problemi olan, ilaç kullanan ve riskli gebeliği bulunan öğretmen B.Y. savcılık ifadesi sonrasında fenalaştı. Adliye koridorlarına yığılan 6 aylık hamile öğretmene ilk müdahale avukatlar tarafından yapıldı.

Gözaltına alınan eğitimcilerden matematik öğretmeni Esin E. sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken gözyaşlarını tutamadı. Esin öğretmenin gözyaşlarını tutamamasının nedeninin terörist suçlaması olduğu öğrenildi.

AYAKKABICI, PASTANE VE FOTOĞRAFÇIYA TERÖR BASKINI

Terör örgütü PKK ve IŞİD'in en rahat eylem yaptığı dönemde Kırıkkale polisi burs, kurban ve zekat verdikleri gerekçesiyle ildeki pastane, ayakkabıcı ve fotoğrafçıya operasyon düzenledi. 28 Haziran'da ilin tanınmış esnaflarına operasyon düzenleyen polisler buralarda delil aradı. Kırıkkale'deki nefret operasyonunda, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 14 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Paralel yapı iddiasıyla yürütülen soruşturmada polisler önce bir ayakkabı dükkanını bastı. Daha sonra kameralarla pastaneye baskın düzenledi. Pastanenin ardından fotoğrafçıyı basan polis buradaki evrak ve bilgisayarlara el koydu. Yedi esnaf gözaltına alındı. Bir hafta önce Adalet Bakanı ile iftar yemeğinde bir araya gelen ve aynı masayı paylaşan iş adamı Bekir Ş. hakkında da terör örgütüne yardım suçlamasıyla iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

86 YAŞINDAKİ EĞiTiMCiYE TERÖRE DESTEK SUÇLAMASI

20 Haziran'da Gümüşhane merkezli 12 ilde hayırseverlere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Gümüşhane'de hemen herkesin saygıyla andığı ilin kanaat önderlerinden 86 yaşındaki emekli öğretmen Aziz Bayraktar'ın evinde de arama yapıldı. Bayraktar emniyette iki saat ifade verdi. Sorgusunun ardından emniyetten ayrılan eğitimci, kendisine yöneltilen ‘terör örgütüne destek olmuşsunuz' sorusunun çok zoruna gittiğini söyledi. Bahsedilen terör örgütünü hiç duymadığını belirten emekli öğretmen, asıl terörün Doğu ve Güneydoğu da askeri polisi şehit ettiğine dikkat çekti.

"SİZE SU BİLE YOK" SÖZÜ GERÇEK OLDU

Niğde'de faaliyet gösteren Özel Sungurbey Eğitim Kurumu'nun suyu Ramazan ayı başında Niğde Belediyesi tarafından kesildi. 18 Haziran'da Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon müdürlüğü ekipleri, üniversitede oluşan basınç ve debi sıkıntısı yaşandığını iddia ederek kolejin su aboneliğini iptal etti. Okul önünde kürek ile açılabilecek 25 santimetrelik derinlikte bulunan su hattı vanası da olumsuz imaj çizmek için kepçe yardımıyla kazılarak su bağlantısı kesildi.

İFTAR VE SAHURU MAMAYLA YAPTI

Hayırseverlere yönelik Erzurum'daki operasyonda tutuklanan Esra Delen, cezaevinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Erzurum'da kız öğrenci yurdunda müdürlük yapan Delen terör suçlaması iddiasıyla 4 Mayıs'ta tutuklandı. İki aydır cezaevinde olan Delen, sağlık sorunları nedeniyle cezaevi yemekleri dokunduğu için sadece bebek mamasıyla beslenebiliyor. İftar ve sahurunu bebek mamasıyla yapan Esra Delen, yetersiz ve sağlıksız beslendiği için 40 kiloya kadar düştü.

76 YAŞINDAKi iŞ ADAMINA ELEKTRONiK KELEPÇE EZiYETi

Türkiye İtibar Endeksi Başarı Belgesi sahibi ve Türkiye'nin en itibarlı şirketleri arasında gösterilen Dumankaya İnşaat'ın patronu Halit Dumankaya cadı avı kapsamında tutuklandıktan bir ay sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Ancak 76 yaşındaki Dumankaya'ya yönelik zulüm bitmedi. 

İleri derece şeker hastası 

Terör örgütüne finansman sağladığı gerekçesiyle hakkında işlem yapılan Dumankaya'nın mahkemece yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün polis merkezine giderek imza atmasına ve İstanbul il sınırlarını terk etmemesi yönünde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmişti. 

Dumankaya serbest kaldıktan bir ay sonra savcılık talimatıyla, İstanbul il sınırlarını terk etmeme yükümlülüğüne uymasının denetlenebilmesi amacıyla 1 Temmuz'da ayağına elektronik kelepçe takıldı. Elektronik kelepçeye itiraz eden avukatlar, Dumankaya'nın ileri derecede şeker hastası olması nedeniyle kelepçenin varlığının Dumankaya'nın vücudunu rahatsız ettiğini belirtti. 

Dilekçede yabancı cismin diyabet hastası olan bir kişiye sürekli olarak temasının deride lezyonlara sebebiyet verdiğine dikkat çekildi.

CEZAEViNDE KALP SPAZMI GEÇiRDi

Şirketlerine hukuksuz şekilde kayyım atanan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinde kalp spazmı geçirdi. 23 Haziran'da koğuşunda rahatsızlanan İpek ilk müdahalenin ardından Ankara Numune Hastanesine sevk edildi. Hastanedeki bir gecelik tedavinin ardından yeniden Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

22 şirketine kayyım atandı

Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Tekin İpek şirketlere kayyım atanması sürecinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve yapılan tetkikler sonucunda kalbine stent takılmıştı.

İpek Ailesi'ne ait 22 şirkete hukuksuz bir şekilde kayyım atandı. İpek Medya Grubu kayyım eliyle batırılarak kapatıldı. İpek ailesi, oturduğu kendi evine bile kira ödemek zorunda bırakıldı. Ağabeyi Akın İpek yurt dışında olduğu için kardeşi Cafer Tekin İpek, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulmuştu.

YALAN İFADEYLE TUTUKLADILAR

Kırklareli'nde faili meçhul cinayete kurban giden gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesiyle ilgili delilleri kararttıkları iddia edilen dokuz polis tutuklandı. Polislerin tutuklanması kumpasında yer alan eski polis İbrahim Güneş, mesleğe geri dönebilmesi için amirlerinin baskısı ve vaadleri karşılığında bazı polislere iftira attığını itiraf etti. Buna rağmen 9 polis cezaevine gönderildi.

Zapta geçirmedi 

Operasyon sürecinde bir dizi hukuksuzluk yaşandı. İfade alma sırasında bir polis, “Susma hakkımı kullanmıyorum, savunma yapacağım” dediği halde sulh ceza hakimi Durmuş Karaçalı “Susma hakkı kullandı” deyip sorguyu bitirdi. ‘Ne ile suçlanıyorum, hakkımdaki delilleri gösterin' diyen polise Hakim Karaçalı, ‘dosya gizli' diyerek delil göstermedi. Kanunları uygulayın diyen Avukat Ömer Kavili, polis zoruyla salondan çıkartıldı. Hakim tarafından kararın yüzlerine okunması gereken polisler karar yüzlerine okunmadan -7'nci kattaki nezarete gönderildi. Hakim, duruşmada kendi söylediklerini zapta geçirmediği gibi avukatların taleplerini de keyfi olarak eksik yazdı.

Engin Dinç'i referans gösterdi

Soruşturmayla ilgili ifade veren eski polis İbrahim Güneş, mesleğe geri dönebilmesi için amirlerinin baskısı ve vaatleri karşılığında meslektaşlarına iftira atığını itiraf etti. Tutuklanan polisler aleyhine ifade verdikten sonra ifadesini değiştiren İbrahim Güneş, İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan İbrahim Çıldır'ın kendisini oyuna getirdiğini belirtti. Çıldır'ın kendisine Engin Dinç'i referans göstererek, “İstenilen yönde ifade verirsen, mesleğe geri dönmeni sağlayacağım” dediğini açıkladı.  

<< Önceki Haber İyilikleri zincirleyip zulmü katladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER