İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye ücretsiz bin 174 hayvan dağıttı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticiye ücretsiz hayvan dağıtımına devam ediyor. Başkan Aziz Kocaoğlu, Kiraz ilçesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 104 üreticiye, 402 adet küçükbaş hayvan dağıttı. Çiftçiler istediği müddetçe dağıtımların süreceğini söyleyen Kocaoğlu, "Tarıma, hayvancılığa verdiğimiz destek, ileriye yönelik bir destektir. İnsana yönelik destektir. Sizler eğitimlere katıldığınız, istediğiniz müddetçe, sizin evinize, aşınıza yararı olduğu müddetçe İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kasasında bu iş için para olacak." dedi.

"Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi kapsamında verilen eğitimleri tamamlayan üreticilere koyun ve keçi dağıtım törenine Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, muhtarlar, üreticiler ve diğer vatandaşlar katıldı. Törende Olgunlar Mahallesi'nden Nimet Yaygın, üreticilere desteğinden ötürü Kocaoğlu'na teşekkür etti. Çömlekçi Köyü Muhtarı Nihat Dilber ise parke taşı ve asfalt talebinde bulundu. İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer de dağıtılan küçükbaş hayvanların süt veriminin çok yüksek olduğunu belirterek üreticilerden koyun ve keçilere çok iyi bakmalarını istedi. Kiraz Ziraat Odası Başkanı Gürkan Okka, kırsal kalkınma projesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Kiraz Belediye Başkan Vekili Ali Cura ise Başkan Kocaoğlu'na, ilçeye verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

BİN 174 HAYVAN DAĞITILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Karaburun, Urla, Kınık ve Beydağ ilçelerinde 772 adet küçükbaş hayvan dağıttı. Kiraz'dakiyle beraber bu sayı bin 174'e ulaştı. Kiraz'da projeye 2 bin 757 üretici müracaat etti. Yoğun talep üzerine öncelikle belirlenen 16 mahalleden 248 üretici, iki grup halinde eğitimlerini tamamladı. Birinci gruptaki 104 üreticinin ardından diğerlerine de küçükbaş hayvan verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye ücretsiz bin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER