İzmir Büyükşehir beş yeni otopark kuruyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Kanunu gereği Otopark Fon Hesabı'nda biriken paraları, şehrin çeşitli bölgelerinde ihtiyacın karşılanması amacıyla otoparklar yaparak yeniden şehre kazandırıyor. Bu konuda büyük bir hamleye hazırlanan belediye, planlandığı yeni beş otopark ve bin 685 araba kapasitesi için çalışıyor. İlk adımda Alaybey Otoparkı var.

Büyükşehir Belediyesi Alabey'de iki, Hatay, Karabağlar ve Yeşilyurt'ta birer olmak üzere beş otopark için düğmeye bastı. Karşıyaka ilçesi Alaybey bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen "Alaybey Katlı Otoparkı" için yapım ihalesine çıkıldı. Hidayet Erzeybek Sokak'ta, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Tansaş binası alanına yapılacak altı katlı otopark, 635 araba kapasiteli olacak. Engelliler için 34 araba yeri ayrılacak.

Konak ilçesi Alsancak semti ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için daha önce Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yer altı otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı'nı hizmete alan belediye, Hatay'ın ihtiyacı için de İzmir Asker Hastanesi yanı, 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı'nı yaşama geçirmişti. Aynı bölgede projelendirilen ikinci katlı otopark ise 100 Sokak'a yapılacak. Proje çalışmaları tamamlanarak yapım ihalesi hazırlıkları devam eden otoparka, aralarında kot farkı bulunan 143 Sokak ve 141 Sokak'tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Bölgedeki kot farkından dolayı arabasını parkeden vatandaşlar, asansörler aracılığıyla diğer sokağa çıkabilecek ya da inebilecek. Toplam 15 bin metrekare alanda yapılacak otopark, 440 araba kapasiteli olacak.

Karabağlar ilçesi Selvili Mahallesi'nde, toplam 8 bin 300 metrekare alanda yapılacak meydan düzenlemesi ve yer altı otoparkı, hem bölgenin çehresini değiştirecek hem de ihtiyacı karşılayacak. Yeşil adalar, faaliyet ve dinlenme alanları, kuru havuz, taşma havuzu, kiosk ve tören alanının yer alacağı yeni meydanın altında, 200 araba kapasiteli otopark olacak.

Büyükşehir Belediyesi, Alaybey 1683 Sokak'ta, 250 araba kapasiteli ikinci bir otopark yapacak. Bölgede bulunan bitki ve ağaçlar korunarak inşa edilecek otoparkın, tam otomatik olarak projelendirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Yeşilyurt'teki emniyet binasının (eski İZSU) yanında bulunan alanda kültür merkezi, nikah salonu, kafeterya, seminer salonları, açıkhava sineması ve zemin altı iki katın otopark olarak kullanılacağı yeni bir proje için de çalışmalar devam ediyor. Projenin, 2 bin 500 metrekarelik alanda ve 160 araba kapasiteli olarak yapılması öngörülüyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı inşaatında da çalışmalar devam ediyor. Toplam 6 bin 271 metrekare alanda uygulanan projeyle 150 arabalık yer altı otoparkının üst kısmı gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanlarıyla Bucalıların güzel vakit geçireceği bir mekan haline getiriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir beş yeni otopark kuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER