İzmir Büyükşehir, Hatay semtine üç fonksiyonlu otopark yapacak

İzmir Büyükşehir, Hatay semtine üç fonksiyonlu otopark yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay semtinde 440 araba kapasiteli yeni bir otopark için ay sonunda ihaleye çıkıyor. Çok fonksiyonlu olacak bina, otopark özelliğinin dışında, çatısındaki seyir terası ve süs havuzuyla bir dinlenme alanı olacak. Çevre halkının da kullanabileceği otopark asansörleri ise aralarında 22 metre kot farkı olan iki sokağın bağlantısını kolaylaştırılacak.

Çankaya Mahallesi'ne (Uşakizade Muammer Bey Sokağı) yapılacak Hatay bölgesinin ikinci otoparkı için 26 Şubat 2016'da ihale açılacak. Sekiz katlı ve 440 araba kapasiteli otoparka, aralarında yaklaşık 22 metre kot farkı bulunan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak'tan ayrı girişler olacak. Otopark içerisindeki asansörlerden, hem otoparka gelenler hem de çevre halkı, engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanabilecek. Otoparkın en üst bölümü, 141 Sokak'ın yol kotuna dayanacak. Burada çevre halkının kullanımı için seyir terası, oturma alanları ve süs havuzu olacak. Toplam 15 bin metrekare alanda yapılacak otoparkta, engeliler için 21 araba yeri bulunacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ilçesinde inşa edilecek Alaybey Katlı Otoparkı için yapım ihalesine çıktı. Hidayet Erzeybek Sokak'ta, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Tansaş bina alanına olan altı katlı otopark, 635 araba kapasiteli olacak. Burada, engelli vatandaşlar için 34 yer ayrılacak. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir, Hatay semtine üç fonksiyonlu otopark... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER