İzmir Büyükşehir ücretsiz koyun, keçi ve arı dağıtımına devam ediyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ücretsiz koyun ve keçi ile arı ve kovan dağıtımını sürdürüyor. "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi kapsamında dağıtılan keçi ve koyunlardan alınan ilk yavrular, üreticilerin yüzünü ikinci kez güldürüyor. Elde ettikleri sütün bir kısmını yavruların beslenmesi için ayıran proje üreticileri, geriye kalan sütlerle peynir ve yoğurt yapıp satarak bütçelerine katkı sağlıyor.

Bugüne kadar pilot bölge olarak belirlenen Urla, Kınık ve Beydağ ilçelerindeki kursları başarıyla tamamlayan 178 üreticiye, toplam 696 adet sakız, kıvırcık ve Tahirova cinsi koyun ile kıl keçisi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da eğitimlere devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar Urla ve Karaburun'daki 53 üreticiye de 179 arılı-arısız kovan ile arıcılık malzemesi verildi.

Kırsal kesime destek konusunda samimiyetle çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bugün kırsalı terk eden insanlarımız, bir ışık gördüğünde köyüne geri dönecektir. Tire'de sütün, Bademli'de fidancılığın, Bayındır'da çiçekçiliğinin geldiği noktaya baktığımızda, yaptığımız işin geriye dönüşünün olduğunu görüyoruz." dedi. Yarımada bölgesini kalkındırmaya yönelik strateji çalışmalarının tamamlanarak uygulamaya geçildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi de bilim insanlarımızla birlikte Bakırçay ve Gediz Kalkınma Stratejik Planı'nı hazırladık. Yakında bu bölgede yaşayan insanlarımızın refahını arttırmaya yönelik uygulamalara da başlayacağız. Çiftçimizin, köylümüzün kalkınması için hangi proje varsa, neyi yapabileceksek, eğitiminden ekonomik desteğine kadar vermek durumundayız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir ücretsiz koyun, keçi ve arı dağıtımına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER