İzmir Çamlaraltı Koleji'nden uluslararası başarı

İzmir Çamlaraltı Koleji'nden uluslararası başarı

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, ABD'de düzenlenen Genius Olimpiyatları'nda, Türkiye'yi iki projesiyle temsil ederek dünya dördüncüsü oldu. 69 ülkeden bin 193 projenin katıldığı yarışmada öğrenciler, çevre problemlerinin küresel bağlamda anlaşılması ve çözüm politikalarının geliştirilmesi gibi konuların yanısıra tasarım, mühendislik, yaratıcı yazarlık, resim, müzik ve temel bilimlerde sürdürülebilirliğin sağlanmasını teşvik etmeyi amaçlayan kategorilerde mücadele etti.

Biri fizik, diğeri çevre temalı iki projesiyle de dünya dördüncülüğünü kazanan öğrenciler Fem Köymen, Ilgaz Yücel, Ahmet Anıl Şanlı ve Arda Ünlübursa'yı, Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal tebrik etti. Dirikal, yaptığı açıklamada, "Okulumuz Proje Kulübü tarafından başarıyla yürütülen özverili çalışmalar sonucunda, biri alternatif enerji kaynaklarına yönelik, diğeri de son dönemde ülke olarak büyük üzüntü yaşamamıza neden olan maden kazalarına yönelik ürettiğimiz ve Genius Olimpiyatları'nda sunma başarısını gösterdiğimiz iki projemiz de dünya dördüncülüğü kazandı." dedi.

Olimpiyatlarda yarışan öğrenciler arasından Köymen, jüri tarafından verilen kararla dört yıl lisans ve daha sonra yapacağı master için yıllık 13 bin dolarlık burs kazandı. Fem Köymen'i tebrik eden New York Eyalet Üniversitesi Öğrenci İşleri Danışmanı Gabriela Lozanova, Türk öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Çamlaraltı Koleji'nden uluslararası başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER