İzmir'de 10 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi daha yapılacak


Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla Türkiye'de birinci sırada olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Türkelli ve Yeni Foça atık su arıtma tesislerinin yapımına başlanırken Bayındır Hasköy Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli ise 30 Ocak 2016 Cumartesi günü atılacak. Türkiye genelinde 16 taneyle en çok ileri biyolojik atık su arıtma tesisine sahip il olan İzmir'de, bunlara 10 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi daha eklenecek.

Tire, Modoğan, Foça Gerenköy, Kemalpaşa Ulucak, Dikili, Yenişakran, Selçuk, Kiraz, Kemalpaşa Halilbeyli ve Beydağ'a arıtma tesisi kurmak için harekete geçen İZSU, Tire Atık Su Arıtma Tesisi için bu yıl inşaat çalışmalarına başlayacak. Mordoğan Atık Su Arıtma Tesisi'nin projeleri tamamlanma aşamasına geldi. Foça'ya bağlı Gerenköy, Kemalpaşa'ya bağlı Ulucak tesilerinin uygulama projelerinin hazırlanması için ihaleye çıkılacak. Dikili, Yenişakran, Selçuk, Kiraz, Kemalpaşa Halilbeyli ve Beydağ tesislerinin uygulama projeleri ise imar planı çalışmalarının ardından başlayacak.

İZMİR'İN YENİ ARITMALARI

Tire: Hüseyin Ağa Köprüsü mevkisinde, 21 bin metrekarelik alanda 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak. Yapımına , 2016 yılının ilk yarısında yapımına başlanacak.

Mordoğan: Sulucadere mevkisinde, 17 bin metrekarelik alanda kurulacak. Uygulama projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onayladıktan sonra kanalizasyon inşaatıyla uyumlu olacak şekilde tesisin de yapımına başlanacak. Kış döneminde 6 bin, yaz döneminde 40 bin kişiye hizmet verecek şekilde projelendirildi.

Gerenköy: Foça ilçesi Hacıveli Mahallesi'nde 21 bin metrekarelik alanda kurulacak. Gerenköy (Kemal Atatürk ve Fevzi Çakmak mahalleleri), Kozbeyli Mahallesi, Bağarası (Yenibağarası, Hacıveli, Kazım Dirik ve Koca Mehmetler mahalleleri), Yeniköy Mahallesi, Menemen ilçesi Musabey, Çavuşköy, Kesik ve ileriye dönük olmak üzere Maltepe (Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet mahalleleri) ile Villakent bölgesinden kaynaklanan atık suların arıtılması amacıyla inşa edilecek. Uygulama projelerinin hazırlanması için ihale çalışması başlatıldı. Bu yılın sonunda inşaatına başlanması düşünülen tesisin, 2017 sonunda işletme alınması planlanıyor. 12 bin 500 kişiye hizmet verecek tesis, günde 2 bin 500 metreküp evsel atık su arıtacak.

Ulucak: Kemalpaşa ilçesi, Ulucak Mahallesi, Ulusuluk mevkisinde kurulacak tesisin kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Ulucak, İstiklâl, Atatürk, Cumhuriyet, Damlacık, Kuyucak ve Ansızca mahallelerinden kaynaklanan atık suları arıtacak. Uygulama projelerinin hazırlanması için ihale çalışmaları başladı. 2017 yılı sonunda işletmeye alınması planlanan tesis, günde 5 bin metreküp evsel atığı arıtacak kapasitede olacak ve 20 bin kişiye hizmet verecek.

Dikili: Gazipaşa Mahallesi'nde kurulacak tesisin imar planı çalışmaları başladı. Günde 10 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisin uygulama projeleri, imar planı çalışmalarının ardından başlayacak. Tesis, 40 bin kişiye hizmet verecek kapasitede olacak.

Yenişakran (Aliağa): Günde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyun arıtılacağı tesisle ilgili imar planı çalışmaları devam ediyor.

Selçuk: İsabey Mahallesi'nde, 58 bin 400 metrekarelik alanda kurulacak tesisin imar planı çalışmaları devam ediyor. 40 bin kişiye hizmet verecek kapasitede olacak tesisin uygulama projeleri, imar planı çalışmalarının ardından hazırlanacak.

Kiraz: 21 bin metrekarelik alanda yer alacak tesis için imar planı çalışmaları devam ediyor. 20 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 5 bin metreküp evsel atık su arıtacak kapasitede planlanıyor. Uygulama projeleri, imar planı çalışmalarının ardından hazırlanacak.

Halilbeyli (Kemalpaşa): Yaklaşık 16 bin metrekarelik alanda kurulacak tesisin imar planı çalışmaları devam ediyor. Halilbeyli, Gökçeyurt, Zeamet, Yeşilyurt ve Sarıçalı yerleşimlerinin atık sularının yönlendirileceği tesis, günde bin 500 metreküp evsel atık su arıtacak ve 3 bin kişiye hizmet verecek. Uygulama projeleri, imar planı çalışmalarının ardından hazırlanacak.

Beydağ: Halıköy Mahallesi'nde ve yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda yer alacak tesis için imar planı çalışmaları devam ediyor. Tesis, günde 4 bin metreküp evsel atık su arıtarak, yaklaşık 16 bin kişiye hizmet verecek. Uygulama projeleri, imar planı çalışmalarının ardından hazırlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de 10 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER