İzmir'de 6 ton hamsi pişirilerek ikram edilecek


Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nun (EKAF) hamsi şöleni, bu yıl 7 Şubat Pazar günü yapılacak. Şölende, 6 ton hamsi pişirilerek ikram edilecek.

Şölen hakkında düzenlenen basın toplantısına EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, federasyon üyeleri, işadamları ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantıda davetlilere ve basın mensuplarına hamsi ikram edildi. Özyar, Konak ve diğer belediyelerin kendilerine büyük destekleri olduğu söyledi. İnciraltı rekreasyon alanında, saat 11.00 ile 18.00 arasında yapılacak şölenle ilgili açıklamalarda bulunan Özyar, yaklaşık 6 ton hamsi dağıtılacağını ifade etti.

KARADENİZ'E ÖZGÜ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

İnciraltı'nda 60 stant kuracaklarını ve Karadeniz Bölgesi'ne özgü bütün ürünlerin sergileneceğini belirten Genel Başkan Özyar, "Rize'nin çayı, Giresun, Trabzon ve Ordu'nun fındığı, Kastamonu'nun etli ekmeği, Sinop'un mantısı, Gümüşhane'nin pestili, Amasya'nın elması, Trabzon'un ekmeğini, tereyağını göreceksiniz. Tüm ürünlerimiz de organik olacak. Geçen seneki hamsi şölenimizde, şiddetli rüzgara rağmen 40 bin kişiye hamsi servisi yaptık. Trafik sıkışıklığını engellemek için İnciraltı'ndaki bütün otoparklar, ücretsiz olarak vatandaşımızın hizmetine açılacaktır. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için 200 kişilik bir platform hazırladık. Bu vatandaşlarımızı, o alanda misafir edeceğiz. Bu etkinliğin en büyük amacı da birlik ve kardeşlik mesajları vermek. Ülkemizin en çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemde, bu manzaradan onur ve gurur duyuyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de 6 ton hamsi pişirilerek ikram edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER