İzmir'de atık pil toplamaya kampanyası başladı


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, çocuklara çevre bilinci aşılamak için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğiyle düzenlediği atık pil toplama kampanyası, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde törenle başladı. Her yaştan İzmirlinin, yıl boyunca topladığı kullanılmış pilleri getirerek destek verdiği kampanya renkli görüntülere de sahne oldu. İZELMAN İlköğretim Okulu öğrencileri de "temiz çevre" mesajı içeren dövizleriyle kampanyaya destek verdi. Katılımcılara, zeytin fidanı hediye edildi.

Törende konuşan Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, çevre bilincini küçük yaşlarda almanın önemine değinerek, "Kampanyaya katılan tüm öğrencileri kutluyorum. Gıda ve çevre, dünyanın en önemli iki sorunu. Temiz bir çevremiz olmazsa gıdamız da olmaz. İçinde doğa için tehlikeli maddeler barından piller, toprağa karıştığında ilk önce sularımızı kirletiyor. Çevrenizde çöpe pil atan görürseniz hem uyarın hem de engel olun. Çevre konusunda siz çocuklara çok güveniyorum. Unutmayın, sizin için her gün 5 Haziran Çevre Günü." dedi.

Kampanyaya katılmak isteyen çevre dostları, yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri 9 Haziran 2015 Salı gününe kadar Büyükşehir Belediyesi'nin giriş kapısında kurulan stanttaki kumbaralara atabilecek. Tartımlar sonucunda yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar, anaokulları, muhtarlıklar, özel ödül ve onur ödülü olmak üzere dokuz kategoride dereceye girenlere ödülleri, 11 Haziran tarihinde törenle verilecek. Dereceye girenler dizüstü, tablet ve masaüstü bilgisayarlar, akıllı cep telefonu, LCD televizyon, bisiklet, interaktif dokunmatik akıllı tahta, anaokulu takımı ve klima gibi hediyelerin sahibi olacak.

1998 yılından itibaren düzenlenen kampanyada bugüne kadar 187.5 ton atık pil toplandı. Atık pillerin gelişigüzel atılması sonucu içindeki cıva, kadmiyum, kurşun gibi ağır metallerin serbest hale geçerek doğayı kirletmesinin önlenmesi amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük ilgi gösteren çevre dostları 2004 yılında 8.5 ton, 2005 yılında 6.5 ton, 2006 yılında 6 ton, 2007 yılında 8 ton, 2008 yılında 8.6 ton, 2009 yılında 13.5 ton, 2010 yılında 21.1 ton, 2011 yılında 25 ton, 2012 yılında 27.6 ton, 2013 yılında 29.1 ton, 2014 yılında ise 33.6 ton atık pil topladı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de atık pil toplamaya kampanyası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER