İzmir'de Buca metro hattının proje ihalesi için beş firma yarıştı

İzmir'de Buca metro hattının proje ihalesi için beş firma yarıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metro hattı için yaptığı proje ihalesinde ikinci aşamaya geldi. Geçen ağustos ayındaki ihalenin ilk aşamasında ön yeterlilik alan beş firma mali tekliflerini verdi. İhale komisyonunun, değerlendirmesine devam ettiği bildirildi.

4 milyon TL yaklaşık maliyeti olan ihalede firmalar ve teklifleri şöyle: Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. 2.801.991,00 TL, Net Engeeniring S.P.A. 6.183.916,48 TL, Erka-As Proje ve Araştırma İnş. Tur. ve Tic. Ltd.Şti. 2.845.000,00 TL, Geodata Engeeniring S.P.A 3.490.000,00 TL, Altınok Müşavir Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. 2.945.000,00 TL.

İhale kapsamında Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop arasındaki toplam 9.5 kilometrelik güzergahın uygulama projeleri, ihale dokümanları, ÇED raporu, ulaşım etüdü, fizibilite raporu ve zemin etütleriyle depo sahası ve binası hazırlanmasına ait danışmanlık hizmetleri yapılacak. Kesinleşen kararın kazanan firmaya tebliğ edilmesinin ardından kanuni ihale süreci tamamlanır tamamlanmaz, yer teslimi yapılarak işlere başlanacak ve bütün çalışma 12 ayda tamamlanacak. Projelerin elde edilmesinin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Kalkınma Bakanlığı'ndan izin alınarak yapım ihalesine çıkılacak.

Buca metro hattındaki toplam 9.5 kilometrelik güzergah, Üçyol'dan itibaren Halide Edip Adıvar Caddesi'ni takip edecek. Mehmet Akif Caddesi'ni izleyerek Şirinyer Kavşağı, Buca Belediyesi önü, Hasanağa Bahçesi yanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü ve son istasyon olarak Buca Koop bölgesine uzanacak. Sekiz istasyonun yer alacağı Buca hattının, derin tünel olarak yapılması planlanıyor. Bu hatta yolculuk süresi ise yaklaşık 20 dakika olacak. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de Buca metro hattının proje ihalesi için beş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER