İzmir'de Kukla Festivali başladı

İzmir'de Kukla Festivali başladı

Bu yıl 10.'su düzenlenen 'İzmir Uluslararası Kukla Günleri', Sabancı Kültür Merkezi'ndeki açılış töreniyle başladı. Geleneksel gölge oyunu ustaları Hacivat ve Karagöz uyarlaması ile başlayan törende, tiyatro sanatçısı ve yönetmen Gürol Tonbul ile Festival Direktörü Selçuk Dinçer, kukla günlerinin düzenlenmesine katkı koyan, destek veren kurum temsilcilerine plaket takdim etti. Bu sene ilk kez 'Gevrek, boyoz ve kukla' sloganı ile festivali düzenlediklerini belirten Dinçer, kuklanın artık İzmir için önemli bir kültür-sanat markası olduğunu söyledi. Dinçer, İzmir'i dünyanın kültür sanat başkentlerinden biri yapmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Plaket takdimi için sahneye davet edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "İzmir'de artık birbirinden değerli pek çok etkinlik iç içe geçiyor. Zaman zaman 'seçmekte zorlanıyoruz' diye söylemler oluyor. Bu ay içinde yine kentimizde pek çok güzel etkinlik var. Uluslararası futbol turnuvası U12 CUP'tan dünyanın en önemli fuarlarından biri olan MARBLE ve Tiyatro Festivali'ne kadar pek çok etkinlik var İzmirliler için. Kentimizi kültürüyle, sanatıyla ve diğer sektörleriyle topyekün kalkındırmak üzere sağladığımız birlik ve beraberliğin güçlenerek devamını diliyorum." dedi.

Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından sahne alan Bosna-Hersek tiyatro grubu, yaptıkları görsel şölen ve gösteri ile izleyicilere güzel bir gece yaşattı.

32 ÜLKEDEN 64 GÖSTERİ SAHNELENECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 3 Mart-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosu 45 mekanda 64 gösteri sahneleyecek. 2016'ta 'dünyanın en büyük kukla festivali' olma özelliğini taşıyan 'İzmir Uluslararası Kukla Günleri' kapsamında, Büyükşehir Belediyesi de kentin 8 noktasında çocukları ücretsiz kukla gösterileri ile buluşturmaya başladı. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından işlek cadde ve meydanlarında 'Gezici Sanat Kamyonu' ile kukla gösterimleri düzenleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de Kukla Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER