İzmir'de polis anaokulu bastı


İzmir'de polis, uluslararası bilim olimpiyatları, üniversite, TEOG sınavları ve spor müsabakalarında Türkiye'nin gururu ve en başarılısı olan Özel Yamanlar Eğitim Kurumları çatısı altındaki okullara baskın yaptı. Basılan okullar arasında, 5 yaşındaki çocukların eğitim gördüğü Özel Yumurcak Dünyası Anaokulu da yer aldı. Baskın talimatı, İzmir'deki bu tür operasyonlarının altında imzası olan Savcı Okan Bato tarafından verildi. Sulh Ceza hakimliklerinden alınan izinle İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Özel Yumurcak Dünyası Anaokulu'nun da bulunduğu il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseleri, saat 06.00 sıralarında eşzamanlı basarak arama başlattı. Aramaya, vergi denetmenleri de eşlik etti. Ayrıca bu okulların yöneticileri ve muhasebecilerinin evlerinde de arama yapıldı. Polisin, 8 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Aramaların devam etitği okullara polis, görevliler ve avukatlar dışında kimseyi almıyor.

'BUNU YAPTIRANLARA ALLAH HİDAYET VERSİN'

Baskın haberini duyan bazı veliler, okullara giderek destek verdi. Özel Yamanlar Koleji'nin ilköğretim bölümünde çocuğu bulunan Av. Seher Sarıaslan, "Sıkıntılı bir durum yok. Birileri maşa olarak kullanılıyor. Bunu yaptıranlara Allah hidayet versin, olmazsa ıslah edecektir." dedi. Okullara yapılan polis baskınını şaşkınlıkla karşılayan Av. Sarıaslan, "Günümüzün şartlarında olmaması gereken bir şey. Ülke her gün şehit verirken, her gün şehit haberleri alırken, ekonomi bu kadar kötüye giderken Türkiye'nin, hattâ dünyanın en başarılı okulu üzerinde böyle bir algı oluşturulması son derece şaşırtıcı. Ben okuldaydım; görevlerini yapan memurlara karşı idarecilerimiz son derece kibar. Sonuçta onlar da işlerini yapıyor, o anlamda hiç kimseye sözümüz yok. Böyle bir algı operasyonunun yapılıyor olması çok yanlış. Üstelik kayıtlarını doldurmuş bir okul; kimin duygularını etkilemeye çalıştıklarını anlayamıyorum." diye konuştu.

'GÜZEL İNSAN YETİŞTİRME KONUSUNDA BAŞKA BİR OKUL TANIMIYORUM'

Kendi çocuklarının anasınıfından beri Yamanlar çatısı altında eğitim gördüğünü ve çok memnun olduğunu söyleyen Seher Sarıaslan, şunları kaydetti: "Başarıyı bir yana bırakıyorum, her şeyden önce güzel insan yetiştirme yolunda başka bir okul tanımıyorum. Bu okulda yetişen çocuklarımız bambaşka. Onun ötesinde her yıl bir enstrüman çalıyorlar, ilkokuldan 4'ten itibaren. Benim kızım, artık kendi bestelerini yapmaya başladı. Bütün çocuklarımız öyle; sporda, resimde, sanatta, bilimde, her alanda başarılılar. Ben çok şaşkınım ve üzgünüm. Buradan bir şey çıkar mı? Çıkmaz. Sadece yıpratma operasyonu. Allah hepimize yardımcı olsun, buradaki arkadaşlara ve görevini yapmaya çalışan arkadaşlara."

AV. DOĞANLI: BİRİLERİ OKULU SANIK KOLTUĞUNA OTURTMUŞ, DELİL BULACAĞIM DİYE BASKIN YAPIYOR

Baskın yapılan anaokulunun avukatı Mustafa Doğanlı ise bunun hukuk adına yüz kızartıcı bir durum olduğunu söyledi. 4-5 yaşındaki çocukların eğitim gördüğü anaokulunu, polisin saat 06.00 sıralarında bastığını ifade eden Av. Doğanlı, "Bu baskınların asıl sebebini tüm kamuoyu biliyor. Savcılık, terör örgütüne yardım ve finans sağlama suçlarından arama talebinde bulunmuş, mahkeme de izin vermiş. Arama ve el koyma işlemi yapılıyor. Bilgisayar, harddisklere el koyuluyor. Polisin yanısıra bir vergi denetmeni de görevlendirilmiş, 10.00 gibi buraya geldi. Vergici arkadaşımız, niçin burada olduğunu bilmiyor. Emniyet, 'geleceksin' demiş, vergi dairesi görevlendirmesini yapmış. Evraklara bakıyor ama neyi aradığını bilmiyor. Gözlerine kestirdikleri evrakları, 'belki bunda suç olabilir' mantığıyla bakıp alıyorlar. Bu fiili durum, hukukumuzun maalesef yerlebir olduğunun açık kanıtı." dedi. Meslek hayatı boyunca ilk defa, 'belki suç olabilir, belki burada suç vardır' mantığıyla hareket edildiğine şahit olduğunu söyleyen Av. Doğanlı, "Burası 4 ve 5 yaş çocuklarının anaokulu eğitimi aldığı bir yer. Burada hangi suç işlenebilir? Polis içeride delil arıyor. Tüm hukukçuların bildiği normal ceza hukukunda şüpheliden delile gidilmez, delilden sanığa gidilir. Maalesef burada birileri kurumu, okulu sanık koltuğuna oturtmuş, 'Ben delillerimi bulacağım, bakalım var mı?' mantığıyla hareket ediyor. Böyle bir şey olmaz." diyerek baskınlara tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de polis anaokulu bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER