İzmir'de sahte içki skandalı: 3 ölü, 15'e yakın kişi tedavi altında


İzmir'in Konak ilçesinde son üç günde, içtikleri sahte rakı yüzünden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan üç kişi hayatını kaybetti. Benzer şikayetlerle hastaneye başvuran 15'e yakın kişininse tedavi altında olduğu belirtildi. Bu kişilerin büyük bölümünün birbirini tanımadığı, sahte içkiyi Hatay ve Anafartalar semtlerindeki çeşitli yerlerden aldıkları öğrenildi.

İstanbul'da kısa bir süre önce 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan sahte içki skandalının bir benzeri İzmir'de ortaya çıktı. Hatay ve Anafartalar semtlerinde, 23 ve 24 Kasım 2015 tarihlerinde Haluk Ulutürk, Alem Penah Candar ve Ömer Akgül Yüngeliş, sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti. 177 Sokak'ta oturan 50 yaşındaki Ulutürk, 23 Kasım günü saat 15.00 sıralarında, şiddetli baş dönmesi şikayetiyle İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yakınları tarafından kaçak içki kullandığının söylenmesi üzerine polise haber verildi. Evinde yapılan aramada, plastik ve cam şişelerde kaçak içki olduğu belirlendi. Kaçak içkiyi sattığı iddia edilen Ş.S.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Aynı gün sahte içkiden hayatını kaybeden diğer kişi olan 73 yaşındaki Candar'dan ise yakınları uzun süre haber alamayınca evine gitti. 364 Sokak, 37 numaradaki evin kapısı açılmayınca kırarak giren yakınları, Candar'ı ölü buldu. Masada bardak ve plastik şişede sahte içki gören yakınları polise haber verdi. Soruşturma sonucunda Alem Penah Candar'ın sahte içkiyi satın aldığı iddia edilen E. Market'in sahipleri İ.Ç., M.Ç. ve H.Ç. gözaltına alındı.

Sahte içkiden son ölüm hadisesi ise dün meydana geldi. 249 Sokak, 33 numarada ikamet eden 59 yaşındaki Yüngeliş, saat 19.00 sıralarında ani görme kaybı yaşayarak fenalaştı. Arkadaşları tarafından hastaneye götürülen Yüngeliş kurtarılamadı. Sahte içkiyi G. Manav isimli işyerinden aldığı yönündeki iddialar üzerine operasyon yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, H.B. ve H.B. isimli bir erkek ve bir kadını gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada ise sekiz plastik şişede sahte içki ve iki içimlik esrar maddesi ele geçirildi.

İzmir'de benzer şikayetlerle hastanelere çok sayıda müracaatın bulunduğu, 15'e yakın kişinin tedavi altında olduğu öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de sahte içki skandalı: 3 ölü, 15'e yakın kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER