İzmir'de son bir haftada sahte rakıdan altıncı ölüm


İzmir'in Konak ilçesinde, sahte rakı yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı. 23 ve 24 Kasım 2015 tarihlerinde Haluk U., Alempenah C. ve Ömer Akgün Y., sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaklaşık 15 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılanlardan Özkan Y., Köksal Ç. ve son olarak Birol B.'nin de hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Vakalarla ilgili tahkitat başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte rakı sattıkları iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı. Karabağlar ilçesi Hatay semtinde faaliyet gösteren ve sahte içki sattığı iddia edilen iki market ve bir manav mühürlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli geçen perşembe günü taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Sahte rakıları imal ettiği öne sürülen Ş.S. ve "Arap" lakaplı bir zanlı daha aranıyor. Terzilik yapan Ş.S.'nin, şehirdışına kaçtığı belirlendi. İki zanlı için de Türkiye genelinde yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada gözaltına alınan zanlılardan, mahkemeye sevkedilen market sahibi H.B. ve eşi H.B. tutuklandı.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kaçak ve sahte içki imalatı ile ticaretinin önlenmesine yönelik operasyonları devam ediyor. Buca ilçesinde bir markete ve Bornova ilçesinde bir depoya düzenlenen operasyonlarda, bin 291 şişe çeşitli markalarda sahte ve kaçak içki ile 47,5 litre sahte rakı ele geçirildi. Gözaltına alınan market sahibi Z.G. (44), ifadesinin ardından savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Depoyu kiralayan A.P. (51) isimli şahsın ise başka bir suçtan dolayı 21 Kasım 2015'te tutuklandığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de son bir haftada sahte rakıdan altıncı ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER