İzmir'de yeni hafriyat döküm sahası açıldı

İzmir'de yeni hafriyat döküm sahası açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent'teki yeni alanla birlikte hafriyat döküm sahası sayısını beşe çıkardı. Çeşitli noktalarda üç yeni hafriyat döküm sahası daha kurmaya hazırlanan belediye, vatandaşlara da, "Molozlarınızla kenti kirletmeyin, döküm alanlarını kullanın." çağrısı yaptı. Belediye, kapasitesi dolan Gaziemir Evka7 ve Buca Kırıklar'daki moloz sahalarında ise yeni kent ormanları oluşturuyor.

Işıkkent Mahallesi, Fatmacık Kayası'ndaki 159 bin metrekarelik alana, 08.00 ile 23 saatleri arasında hafriyat dökümü kabulü başladı. Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent'te 100 bin ve Yelki Çalıcası'nda 119 bin metrekare alanın daha izin süreçlerini tamamlayarak İZBETON'a devretti. Bornova ilçesi Şeytanderesi'nde, hafriyat dölüm alanı olarak kazandırılmak istenen 284 bin metrekare yerinse ön izin sürecinin tamamlandığı, kesin izin için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

11 BİN 223 LİRA CEZASI VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, moloz ve inşaat atıklarını döküm alanlarında depolayarak, çevreye zarar vermeden ve kirlilik oluşturmadan bertaraf ediyor. Belediye meclisi kararıyla döküm alanlarına götürülen molozlar için ton başına 3.5 lira bertaraf ücreti alınıyor. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41-4 maddesi gereğince ise inşaat atık ve artıklarını, bunların toplanması ve depolanmasına ait yerler dışına atanlara, 219 ile 6 bin 733 lira arasınad para cezaları veriliyor. İnşaat faaliyetinin tüzel kişi adına yürütülmesi durumunda ceza, 11 bin 223 liraya kadar çıkabiliyor.

Belediyesi, kaçak dökümlerin önüne geçmek için bir ihbar hattı da kurdu. Vatandaşlar, kaçak ve gelişigüzel dökümlerin görülmesi halinde 293 12 10 ve 293 30 07 numaralı Alo Atık hattına, mesai saatleri dışında ise Hemşehri İletişim Merkezi'nin 444 40 35 numaralı telefonuna bildirebiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de yeni hafriyat döküm sahası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER