İzmir'de yine sahte içki ele geçirildi


İzmir'de sahte içkiden ölümlerin artmasının ardından Konak ilçesinde işyerleri denetlendi. Denetlemelerde, çok miktarda kaçak sigara ve içki ele geçirildi.

Geçen hafta Haluk U., Alempenah C. ve Ömer Akgün Y., sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaklaşık 15 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılanlardan Özkan Y., Köksal Ç., Birol B., Seçgin D., Urla ilçesinde yaşayan ve içmek için evinde sahte rakı yaptığı iddia edilen siroz hastası C.A. (53) da hayatını kaybetti. Böylece ölenlerin sayısı sekize yükseldi. Sahte rakıları imal edip piyasaya verdiği öne sürülen altı kişi ise düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınarak tutuklandı.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Sahte içki üretimi üzerine denetimlerini sıklaştıran Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki bir pasaja operasyon düzenledi. Pasaj içerisindeki işyerleri didik didik arandı. 16 işyerindeki aramalarda gümrük kaçağı 7 bin 650 paket sigara, bin 812 paket puro, 201 paket tütün, cinsel ve normal içerikli 90 kutu kaçak hap ve bandrolsüz sahte toplam 64 şişe içki ele geçirildi. Yedi şüpheli hakkında kanuni işlem başlatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de yine sahte içki ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER