İzmir'de zehir tacirlerine operasyon: 6 tutuklama


İzmir'de düzenlenen narkotik operasyonlarında 9 kişi gözaltına alındı, 6 kişi tutuklandı.

Konak ilçesi Çimentepe bölgesinde Ş.D.(18) ve A.D.(46) isimli şahısların bir ikamette uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisinin alınması üzerine; Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyonla Ş.D. ve A.D. yakalandı. Aramada satışa hazır vaziyette toplam 10 gram taş kokain, 25 gram toz kokain, 5 gram eroin ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. A.D. ve Ş.D. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Konak ilçesinde F.T.(25) isimli şahsın doğu illerinden getirilen uyuşturucu maddeleri torbacı tabir edilen şahıslara dağıttığı bilgisinin alınması üzerine; operasyon düzenlendi. F.T. yakalandı, adreste yapılan aramada 600 gram esrar ele geçirildi. F.T. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İSTANBUL'DAN GETİRDİĞİ UYUŞTURUCUYU İZMİR'DE DAĞITIRKEN YAKALANDI

Karşıyaka ilçesinde ikamet eden bir şahsın İstanbul ilinden getirdiği uyuşturucu maddeleri satmak isteyen suça sürüklenen çocuk Y.S. (17), U.B.(25) ve T.T. isimli şahıslar yakalandı. Şahıslarla ilgili yapılan incelemelerde T.T.'nin B.T. (35) isimli şahıs olduğu tespit edilerek kimliği hakkında yalan beyanda bulunmaktan yasal işlem yapıldı. B.T. isimli şahsın yapılan üst aramasında 5 gram bonzai ele geçirildi, ikamette yapılan aramada ise 700 gram esrar ele geçirildi. Y.S. alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakıldı, U.B. şahıs çıkarıldığı mahkemeden serbest bırakıldı, B.T. ise tutuklandı.

KARGO İLE ESRAR SEVKİYATI ÖNLENDİ

Doğu illerinden uyuşturucu maddeleri kargo aracılığı ile İzmir'e getirileceğini öğrenen Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonla söz konusu kargo firmasına kamyonet ile gelerek kargoyu teslim alan E.B.(38) ve R.S. (24) isimli şahıslar yakalandı.

Karton koli içinde ve E.B. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda toplam 31 bin 500 kilogram esrar ele geçirildi. R.S. çıkarıldığı mahkemeden serbest bırakıldı, E.B. ise tutuklandı.

İzmir-Ankara yolu üzerinde yapılan yol uygulamasında ise otobüste narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada bir el çantasında 2 ayrı parça halinde toplam 2.500 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan çanta sahibi S.Ç.(38) mahkeme tarafından tutuklandı. Ayrıca yapılan bu operasyonlarla birlikte son 14 gün içinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak 4'ü okul önleri ve çevresi olmak üzere toplam 7 ayrı uygulama yapıldığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de zehir tacirlerine operasyon: 6 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER