İzmir'deki Homeros Bulvarı otogara uzatılacak

İzmir'deki Homeros Bulvarı otogara uzatılacak

İZMİR (CİHAN)- Buca ilçesini otogara bağlayacak ekspres güzergahın ilk etabında Homeros Bulvarı'nı hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan 7 kilometrelik bölüm için çalışmalara hız verdi. Altı şeritli bulvar için hem Altındağ hem de Buca tarafında, toplam 21.2 milyon liralık kamulaştırma yapıldı.

Otogara kadar uzanacak yeni güzergahın bir yandan uygulama projeleri hazırlanırken diğer yandan da kamulaştırmalar yapılıyor. Buca'dan Yeşildere Caddesi'ne viyadükle bağlanan ve ekspres güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı'nın otogara uzatılacak 7 kilometrelik kısmında, çalışmalara her iki uçtan başlandı. Bornova ilçesi Altındağ girişindeki 750 metrelik ve Buca tarafındaki 600 metrelik bölümlerde kamulaştırmalar büyük ölçüde tamamlandı. Bu işlemler için toplam 21.2 milyon lira bedel ödendi. Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için yapılan 17.9 milyon liralık bölümle birlikte, projedeki toplam kamulaştırma bedeli 39.1 milyon liraya ulaştı.

Buca Onat Caddesi'nden başlayarak otogara kadar uzanacak arter Buca, Bornova ve Konak ilçelerinden geçecek. Toplam 7 kilometrelik bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve üç gidiş üç geliş toplam altı şeritli olacak. Güzergah boyunca Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerini aşarak Kemalpaşa Caddesi, otogar ve çevre yoluna bağlantıyı sağlayacak.

Homeros Bulvarı yapım, çevre düzenlemesi ve asfalt gideri 18.4 milyon TL ve 17.9 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL'ye mal edilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'deki Homeros Bulvarı otogara uzatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER