İzmir derbisini kazanan Karşıyaka büyük sevinç yaşadı

İzmir derbisini kazanan Karşıyaka büyük sevinç yaşadı

İzmir derbisinde Göztepe'yi yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan Karşıyaka Teknik Direktörü Kemal Özdeş, "Son dakikada da olsa kazanmayı bildik." dedi.

Karşıyaka ile Göztepe arasında 3 yıl sonra oynanan İzmir derbisini 15 bin 506 biletli seyirci izledi. PTT 1. Lig'in 11. haftasında Karşıyaka ve Göztepe arasında İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan İzmir derbisini son dakikada Engin Baytar'ın attığı golle Karşıyaka 1 - 0 kazandı. Göztepe, 25. dakikada Barış Başdaş'ın kırmızı kart görmesi nedeniyle mücadeleyi 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Karşıyaka ile Göztepe arasında 3 yıl sonra oynanan İzmir derbisini 15 bin 506 biletli seyirci izledi. Karşıyaka'dan 6 bin 558, Göztepe'den ise 8 bin 948 futbolseverin stada giriş yaptığı bildirildi. Mücadeleyi İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ünlü popçu Hande Yener de izledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Karşıyaka'nın Teknik Direktörü Kemal Özdeş, derbiyi kazandıklarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Galibiyeti taraftarlarına armağan ettiğini belirten Özdeş, şöyle konuştu:

"Bizim için derbi çok önemliydi. İlk yarı belki gol olacak birkaç pozisyonumuz vardı ama Göztepe 10 kişiyle çok doğru oyun oynadı. Onları da tebrik ediyorum. Dakikalar ilerledikçe rakibin direnci de arttı. Bizim için bu puanlar çok değerliydi. Son dakikada da olsa kazanmayı bildik. Umarım bu devam eder. Şimdi milli maç arası var, çok çalışmamız gerekecek. Bir maç kazanıp bir müsabaka kaybetmek yukarıyla aramızı kapatmıyor. İyi sonuçlar alıp ilk 6 potasına girmek istiyoruz."

METİN DİYADİN: 10 KİŞİ KALMAMIZ BİZİ ETKİLEDİ

Göztepe Teknik Direktörü Metin Diyadin ise, oyuna iyi başladıklarını ancak 10 kişi kalmalarının kendilerini etkilediğini söyledi.

"10 kişi kalmamız bizi etkilese de oyunun geneline baktığımızda 10 kişi olmamıza rağmen pozisyonları bulan bizdik." diyen Metin Diyadin, maçla ilgili yaptığı yorumda şunları söyledi:

"Yazık oldu diyebilirim. 70 dakika 10 kişi oynamak kolay değildi. Oyuncularımı tebrik ediyorum ama derbiyi kaybetmiş olduk. Kırmızı kart pozisyonuyla ilgili hafta oyuncularımla konuşmuştuk. Hafta içinde hepsi uyarıldı, çok sürpriz olmadı. Ligde 3 maçtır kaybediyoruz. Kaybetmek doğal olarak çok normal değil, bunların hepsi değerlendirilecek."
CİHAN
<< Önceki Haber İzmir derbisini kazanan Karşıyaka büyük sevinç yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER