İzmir Gıda Fuarı 100 firmanın katılımıyla açıldı


İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı-FOODEX 2015, Fuar İzmir D Salonu'nda, 100 kurumsal firmanın katılıyla açıldı. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, sektörün ürünlerine ve markalarına değer katacak yenilikçi, güvenilir ve hızlı çözümleri birarada bulabilecekleri FOODEX'in, önemli bir ticari platform olduğunu söyledi.

Gıda ve gıda teknolojileri alanındaki sektör profesyonellerinin kaçırılmayacak etkinlik olarak nitelediği Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, İzmir'de törenle başladı. Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi olma özelliği taşıyan Fuar İzmir'in D salonundaki açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, bazı oda ve derneklerin üst düzey temsilcileri katıldı. Genel Müdür Gençer, açılışta yaptığı konuşmada FOODEX 2015'in, katılımcılarına ve nitelikli sektör profesyonellerine yeni iş bağlantıları fırsatı sunduğunu söyledi. Gençer, "Dağlarından yağ, ovalarından bal akan bereketli topraklara sahip, çalışkan insanların yaşadığı bu coğrafya çok şeyi hakediyor. Yılların bilgi birikimiyle üretim yapan girişimcilerimizin, gıda ve gıda teknolojileri üretim ve ihracatında dünya markalarına sahip olması gerekiyor. Bu gereklilikten hareketle sektör temsilcilerimizle birlikte başlattığımız fuarımızı bir kez daha açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımcılarımız yenilikçi, güvenilir ve hızlı çözümler sunan üretim ve hizmetlerini sergiliyorlar. Sektör profesyonelleri, organizasyonumuz kapsamında oluşturulan avantajları fırsata dönüştürecek. Gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimiz, fuarımızdan önemli kazanımlarla ayrılacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra davetliler, İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği'nin yaptığı 10 metrelik pastayı keserek tadına baktı. Programa katılanlar, törenin ardından stantları ziyaret etti.

PROFESYONELLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Dört gün açık kalacak Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'nda süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, mahalli ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmet sergileniyor. Yerli ve yabancı sektör profesyonelleri, fuara ilk saatlerinden itibaren ilgi gösterdi. Perakendeci ve toptancılar, kafeterya, bar, restoran, kantin ve büfe sahipleri ve işletmecileri, market ve mağaza zincirleri, toptancı ve bayiler, marka sahipleri, dış ticaret firmaları, ikram ve konaklama tesisleri tarafından ziyaret edilen fuar, önemli iş bağlantılarına evsahipliği yapacak. Fuar, her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olacak

Öte yandan Basmane Meydanı'ndan Fuar İzmir'e, saat 09.30'dan 16.30'a kadar her yarım saatte, Fuar İzmir'den ise şehir merkezine saat 12.00'den 18.00'e kadar her saat başında ücretsiz ulaşım hizmeti sunuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Gıda Fuarı 100 firmanın katılımıyla açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER