İzmir iş dünyasından Mustafa Koç için taziye

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ocak 21 2016
İzmir iş dünyası temsilcileri, spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için taziye mesajı yayımladı. İşadamları, Koç'un vefatının ülke için önemli bir kayıp olduğunu belirtti.
İzmir iş dünyası temsilcileri, spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için taziye mesajı yayımladı. İşadamları, Koç'un vefatının ülke için önemli bir kayıp olduğunu belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, her kesimin takdirini kazanan çok önemli bir kişiliği erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Yorgancılar, taziyesinde şu ifadelere yer verdi: "Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç'un vefatından derin bir üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Gerek karakteriyle gerekse işadamı kimliğiyle her kesimin takdirini kazanmış, çok önemli bir kişiliği çok erken yaşta kaybetmenin acısı büyük. Ülkemizin başı sağolsun. Ülkemiz için çok önemli bir kayıp olarak görüyoruz."

'KATMA DEĞERLİ ÜRETİME BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ'

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu eski Başkan Vekili Herve Giraud'nun kızı Caroline Koç ile evli olan Mustafa Koç'un vefatı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde de büyük üzüntüye yol açtı. Türk iş ve ihracat dünyasının, çok büyük bir değerini kaybettiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Bugün güne, büyük bir şokla uyandık. Hepimizin başı sağolsun. Mustafa Koç iş dünyasında hep ilkleri yapmıştı. Türk sanayisinin ve ihracatının öncüsü Koç Topluluğu'nu 13 yıl başarıyla yönetti. Geriye büyük eserler bıraktı. Toplumsal duyarlılığı üst düzeyde olan ve sosyal sorumluluk projelerine büyük bütçeler ayıran bir yönetim anlayışını benimsedi. Koç Topluluğu'nun ar-ge, tasarım, markalaşma ve inovasyon konularına yaptığı yatırımlarla katma değerli üretim ve ihracat yapan bir grup olmasında büyük çaba gösterdi. Türk toplumu, kendisini sevgiyle ve özlemle anacaktır. Koç ve Giraud ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

'DENİZCİLİĞE GÖNÜL VERMİŞ USTA BİR KAPTANDI'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yu

Bu haberler de ilginizi çekebilir