İzmir Ticaret Odası'ndan 10 dilde 'Yaşanacak Şehir İzmir' filmi


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, şehri tanıtmak amacıyla 10 dilde, "Yaşanacak Şehir İzmir" adlı bir film hazırlattıklarını söyledi. Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından hazırlanan bu filmimizi güzel İzmir'i turistlere, yabancı yatırımcılara tanıtmak isteyen herkes kullanabilir. Bunun için bir bedel ödemeye gerek yok. Üyelerimize ve İzmir'e sıradışı bir hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. Çok geniş İzmir görüntü arşivine sahip olduklarını belirterek, isteyen her kurum ve firmaya makul bir ücret karşılığında tanıtım filmi hazırlayabileceklerini ifade etti.

İZTO Başkanı Demirtaş, İzmir için belirledikleri vizyonda marka şehir ve dünya şehri olduğunu belirterek, "Bu hedeflere ulaşmamızda, kentimizin hakettiği şekilde tanıtılması büyük önem taşıyor. Daha fazla turist, daha fazla yatırımcı çekebilmemiz için etkin ve başarılı bir tanıtım yapmamız gerekiyor." dedi. Bu hedefler doğrultusunda bugüne kadar İzmir'i tanıtıcı pek çok doküman hazırladıklarını, 10 dilde İzmir rehberi bastırıp ücretsiz dağıttıklarını aktaran Demirtaş, 2007 yılında da yedi dilde tanıtım filmi yaptırdıklarını hatırlattı. Demirtaş, "Ama İzmir devamlı gelişen, büyüyen bir kent. Tanıtım dokümanlarının da güncellenmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Bu yüzden oda olarak tanıtım filmimizi yeniledik, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne 'Yaşanacak Şehir İzmir' filmini yaptırdık." diye konuştu.

HAVADA, KARADA VE DENİZ ALTINDA ÇEKİM

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan tanıtım filmi için 20 saat çekim yapıldığını, yaklaşık yüzde 40'lık kısmının insansız hava araçlarıyla çekildiğini kaydeden Ekrem Demirtaş, şöyle devam etti: "İzmir ve ilçelerinde yer alan tarihi ve turistik bölgelerle serbest bölgeler, sanayi ve organize bölgeleri, tarım arazileri, havalimanı, şehiriçi deniz ve kara ulaşımı gibi kent yaşamını ilgilendiren alanlar, termal tesis ve plajlar, ticaretin gerçekleştiği alışveriş merkezleri, İzmir'in önde olduğu sektörlerin üretim tesisleri gibi pek çok merkezde çekim yapıldı." Çekimlerde 4K görüntü kalitesini sağlayan son teknoloji kullanıldığını aktaran Demirtaş, kara ve hava çekimlerinin yanısıra su altı çekimleri de yapıldığını dile getirdi.

'İSTEYEN HERKES İNDİREBİLİR VE KULLANABİLİR'

Yaklaşık beş ay süren çekim ve montaj sürecinin ardından tanıtım filminin 10 dilde hazırlandığını belirten Demirtaş, "Bir önceki filmimiz yedi dildeydi. Onu daha da geliştirerek Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Yunanca, Fransızca, İtalyanca, Çince, Arapça ve Rusça dillerinde tanıtım filmimizi hazırlattık. Film, odamızın 'www.izto.org.tr' adresli web sitesinden veya 'www.yasanacaksehirizmir.com' adresiyle hazırlattığımız yeni web sitesinden izlenip indirilebilir. Filmimiz tüm İzmirlilerin, İzmir dostlarının, İzmir sevenlerin kullanımına açık. İzmir'i turistlere, yabancı yatırımcılara, tanıdıklarına tanıtmak isteyen herkes bu filmi indirip çoğaltabilir, bölüm bölüm kullanabilir. Bunun için bedel ödenmesine gerek yok. Önümüzdeki günlerde bu filmin sadece turizme yönelik olan bir versiyonu ile televizyon kanalları için reklam filmi versiyonunu da hazırlatacağız. Bu filmin çekimleri sayesinde elimizde saatlerce uzunlukta, yeni İzmir görüntüleri arşivi oluştu. Bu görüntülerle İzmir Ekonomi Üniversitemiz, kendi tanıtım filmini hazırlatmak isteyen tüm kuruluşlara, İZTO üyelerine çok makul bir miktar karşılığında kısa sürede tanıtım filmi hazırlayabilir. Güzel İzmir'i bundan sonra da tanıtmak için çalışmalarımız devam edecek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Ticaret Odası'ndan 10 dilde 'Yaşanacak Şehir İzmir'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER