İzmir'de 6, Sisam adasında 2 can kaybı yaşandı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ekim 30 2020
İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde can kaybının 6'ya yükseldiğini açıklandı. Yunanistan'ın Sisam adasında da 2 kişi hayatını kaybetti.
AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı. Açıklamada depremin TSİ 14.51'de meydana geldiği belirtildi. Deprem Seferihisar'da deniz taşmasına yol açarken, sokaklar sular altında kaldı. 

AFAD'ın açıkladığı bilgilere göre şu ana kadar tespit edilen can kaybı 6, yaralı sayısı da 202. Çok sayıda binanın yıkılmasına ya da hasar görmesine neden olan depremin yol açtığı hasarın boyutu ise tam olarak henüz bilinmiyor. 

Depremden hasar gören Yunanistan'ın Sisam (Samos) adasında da 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerin 16,54 kilometre derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir'in Seferihisar ilçesine uzaklığının 17,26 kilometre olduğunu belirten AFAD, Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmalarının devam ettiğini ve TSK'nın da havadan tarama çalışmalarına destek verdiğini kaydetti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de ekiplerin ulaşmadığı bir bina olmadığını belirterek enkaz altından şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını bildirdi.

İzmir'deki depremin ardından bölgedeki hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulunan AFAD, Twitter hesabından yaptığı açıklamada deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye ivedilikle gönderildiğini, çevre illerden gelen personel ve araçların da destek amacıyla bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

"Tsunami oldu"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de deprem sonrası 1,5 saatte 21 artçı depremin meydana geldiğini belirterek “Bu büyüklükteki bir depremin 1 derece altına kadar yani 5,8 5,9 bü

Bu haberler de ilginizi çekebilir