İzmirli gevrekçilere hijyen eğitimi verildi


İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası, Konak ilçe sınırları içinde camekanda gevrek satan üyelerine yönelik, hijyen kuralları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Hizmet binasındaki toplantıda konuşan Oda Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, "Gerek pideci, gerekse gevrek imalatçısı ve satıcı esnafımız, doğrudan toplum sağlığını ilgilendiren bir meslek icra ediyor. Vatandaşlarımıza, hijyenik ve daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla periyodik olarak üyelerimizi bilgilendireceğiz. Halk sağlığı, bizim için her şeyin başında geliyor." dedi.

Üyelere çevre ve camekan temizliği, hijyen kuralları ve müşteri memnuniyetine ilişkin bilgiler verildiğini kaydeden Erişen, şöyle devam etti: "Yerel yönetimler, üyelerimizin en fazla temasta olduğu kurumları oluşturuyor. Yerel yönetimlerle kurulacak sağlıklı ilişkiler, hem işlerimizin daha sağlıklı yürümesi hem de insanlara daha kaliteli hizmetler verebilmemiz açısından önem taşıyor. Biz sorumluluk taşıyan bir mesleği icra ediyoruz, yükümlülüklerimizin farkındayız. Odamız, her konuda olduğu gibi toplum sağlığı konusunda da üyelerine rehber oluyor."

Hijyen kurallarına ilişkin bilgilendirme toplantılarını diğer bölgelere de yaymayı planladıklarını aktaran Oda Başkanı Erişen, "Amacımız, İzmir'in diğer ilçelerinde de ilgili ilçenin yerel yöneticileriyle, uygun gördükleri takdirde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan verilecek bir uzmanla bilgilendirme toplantılarını yaygınlaştırmak ve sıklaştırmak. İzmir'in gevreği, diğer illerde satılan simitlerden daha farklı özellikler taşıyor. Bu lezzetli ürünümüzü hijyene uygun satmalı, kentdışından gelen ziyaretçilerimize de İzmir'e has bir lezzeti doğru şekilde tanıtabilmeliyiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmirli gevrekçilere hijyen eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER