İzmirli kadınlardan Siirt'e gönül köprüsü


İzmir'de yaşayan 8 ev hanımı, İzmir-Siirt arasında gönül köprüsü kurmak için dar gelirli ailelere yönelik giyim yardımında bulundu.

Hayırsever kadınlar, Tillo ilçesine bulunan Kız Kur-an kursunun ihtiyacını karşılamak için İzmir'den getirdikleri eşyaları dağıttı. Hayırsever ev hanımı Mine Kapı, bu çalışmanın kendileri için önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Siirt'in Tillo ilçesinde müftülüğe bağlı kız Kur-an kursuna perde, mutfak araçları ve gereçlerini karşıladık. Kur-an öğrenmeye gelen anneler için kolaylık olsun diye çocuklarını bırakabilecekleri oyun ve faaliyet yeri oluşturduk. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile yaptığımız görüşmede 23 Nisan çocuk bayramında değişik ülkelerden İzmir'e gelecek öğrenciler olacaktır. Siirt'ten de öğrencilerin İzmir'e gelmelerini istedik. Vali beyde olumlu karşılayıp öğrenci göndereceklerini söyledi."

Kapı, 8 kişilik ev hanımı grubu ile doğu illerine yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "8 kişiden oluşan bir grup ev hanımı olarak 2009 yılında bir araya gelerek doğu ve güneydoğuda ve özellikle köylerde yaşayan muhtaç ailelere nasıl yardım yapabileceğimizi düşündük. Hepimiz de ev hanımı olmak üzere böyle bir organizasyon tertiplemeyi amaçladık. Bugün o amacımıza da ulaşmış bulunuyoruz. Sadece Allah rızası için, topladığımız giyim, kırtasiye ve ev temizlik malzemeleri ve ev eşyaları olmak üzere iki tır dolusu yardım topladık. Geçen sene Pervari'ye giderek okullara kırtasiye malzemesi olarak dağıttık. Bu yardımları, gönül köprüsü kurmak için yapıyoruz. Hiçbir beklentimiz olmaksızın okulları gezerek gereken yardımları yapmaya devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber İzmirli kadınlardan Siirt'e gönül köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER