İzmirliler gece boyunca Yamanlar'a destek için okulun önüne koştu


İzmir'de polisin baskın yaptığı Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na vatandaşlar gece boyunca destek oldu. Okulun önünden ayrılmayan yüzlerce kişi, polis baskınıprotesto etti. Okulun avukatları ve yöneticileri, kendilerine desteğe gelen vatandaşlarla sohbet ederek ağırladı.

Türkiye'ye, dünya çapında yapılan bilim olimpiyatları ve spor müsabakalarında yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran Yamanlar'a yapılan polis baskını, gece boyunca protesto edildi. Okul önünde toplanan vatandaşların desteği gece boyunca sürdü. Polisin ayrılmasından sonra da okuldan ayrılmayan İzmirliler, "Okuluma dokunma" yazılı dövizler taşıdı, "Yamanlar dünyanın gurur kaynağı" şeklinde slogan attı.

Okula destek için gelen vatandaşlarla sohbet eden Av. Mehmet Alan, Özel Yamanlar Ortaokulu'nun üç öğrencisinin, altı sınav türünde Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Av. Alan, Türkiye'nin uluslararası bilim olimpiyatlarında kazandığı 490 madalyanın 120'sini bu okulun aldığını dile getirerek, "Maalesef insanlarda, önlenemez bir haset duygusu var. Haset duygusuyla her şeyi yapabilirler. Maalesef devlet aklı iflas etti." dedi.

Vatandaşların okula desteği gece boyunca sürdü. Bir kısım vatandaşlar okul önünden ayrılırken başka bir grup desteğe geldi. Yoldan arabalarıyla geçen bazı vatandaşlar da kornalarına uzun uzun basarak, okulun basılmasını protesto etti.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU

Uluslararası bilim olimpiyatlarında kazandığı altın madalyalarla Türkiye'nin gururu olan Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na yapılan polis baskınına, sosyal medyada da büyük tepki gösterildi. Twitter kullanıcıları, açtıkları birçok hashtag ile okula desteklerini dile getirdiler. Yamanlar'a destek olmak için açılan hashtaglerden bazıları TT oldu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmirliler gece boyunca Yamanlar'a destek için okulun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER