İzmirliler, terörü lanetlemek için yürüdü


Terör örgütü PKK'nın Hakkari Dağlıca'daki saldırısına tepki gösteren İzmir Barosu ve sivil toplum kuruluşları, terörü lanetlemek için yürüdü. İzmir Barosu önlüğünde yapılan yürüyüşe Vatan Partisi, TGB, ADD, İzmir Tabip Odası, ÇYDD gibi parti ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Konak ilçesi Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri caddesinde başlayan teröre lanet yürüyüşü Cumhuriyet meydanında son bulacak. Avukatlar, yürüyüşe cüppeleriyle katılacak. Yol boyunca terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüşü gören ve balkonlarına çıkan İzmirliler de alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Cumhuriyet meydanında grup adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Bugün canımız acıyor, yüreğimiz kanıyor. Hepimizi kahreden şehit haberleri ile yine, yeni bir güne başladık; Hakkari Dağlıca'da, askeri konvoya karşı girişilen mayınlı haince saldırıda halen sayısını bilemediğimiz askerlerimizin şehit düştüğü ve birçok askerimizin yaralandığı gelen haberler arasında. Dağlıca başta olmak üzere yurdun her köşesindeki hain saldırıyı lanetliyor, terörü yenecek olan gücün 77 milyonun adalet paydasında kucaklaşması olduğunu bir kez daha yineliyoruz." dedi.

Ülkeyi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler karşısında kurtuluş mücadelesinden aldıkları milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koyacaklarını dile getiren Özcan, şunları kaydetti: " Bilinmelidir ki kimsenin yurdumuzu kan gölüne çevirmeye hakkı yok. Kimsenin vatanın bölünmez bütünlüğüne, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza saldırmaya hakkı yok.77 milyonun huzurunu bozmaya hakkı yok. Gün, birlik ve beraberlik içinde geleceğimize sahip çıkma gün. Gün siyaset yapma günü değildir. İzmir Barosu olarak; terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu, insanların hayatları üzerinden gelecek ve iktidar planları yapan tüm kesimlere bu kirli oyuna bir an önce son vermelerini, demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, vatanın bölünmez bütünlüğünün savunucusu olduğumuzu, barış, eşitlik, hak, özgürlük ve milli birlik mücadelesinde, emperyalizme karşı milletimizin ve ordumuzun yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşırız."

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber İzmirliler, terörü lanetlemek için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER