Jamala: Her kim olursak olalım..

14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) Almanya buluşmasına katılarak sürpriz yapan Kırım Tatar Türkü Ukraynalı Jamala, konuşmasında bakın hangi mesajları verdi. İzleyin.

Jamala: Saygı duymayı öğrenirsin

Burada olmaktan gurur duydum
Jamala, savaş ve siyasi baskılar yüzünden ülkelerinden uzak olan insanlara bir mesaj gönderdi. “Bugünlerde de benzeri durumları yaşıyor olmamız daha üzücü.” diyen Jamala “1944 büyük bir trajediyi, büyükannemi ve Kırım Tatarlarını anlatıyor. Her kim olursak olalım, hangi ülkede yaşarsak yaşayalım, daima kökümüzü bilmeli ve hatırlamalıyız. Nereden geldiğimizi unutmamalıyız. Eğer kendi kültürünüze saygı duyarsanız, tarihinize, ailenize de aynı şekilde saygı duyarsınız. Böylece diğer kültürlere saygı duyarsınız.” dedi. Konuşurken duygulu anlar yaşayan Jamala, “Bu dünyada ağaçlar gibi olduğumuzu bilmeliyiz. Köklerimizi ve zeminimizi bulmalıyız.” dedi.



Uluslararası Dil ve Kültür Festivali IFLC’nin daveti için ise, “Çok etkileyici, harika bir etkinlik, burada bulunmaktan gurur duydum. Bu festivallere ihtiyacımız var. Aramızdaki bağları anlamamıza yardımcı oluyor.” derken, Allah’ın herkesi farklı dillerde, renklerde ve milletlerde yarattığını, insanlara düşen bunları aşarak bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Jamala’yı festivalde en çok renk renk kostümler, renkler, şarkılar ve danslar etkilemiş. Diyor ki, “Bu gece Arapça, Endonezya dilinde, Türkçe eserler dinledik. Çok ilginç ve keyifliydi.”

Bir sonraki sefere Türkçe röportaj yapalım
Jamala, sahnede gençler Waka Waka şarkısını söylerken kuliste dans ettiğini söylüyor ve duygularını şöyle ifade ediyor: “Bu gece buradan ayrılırken duyduğum tek şey mutluluk. Böyle ortamlarda her şeyi bir kenara bırakıp insanların mutlu olmalarını isterim. Savaşların ve trajedilerin yaşandığı bu dünyada böyle mutlu anların değerini bilmeliyiz.” dedi. Jamala, Türkiye Türkçesi’ni öğrenme konusunda ise azimli olduğunu belirtti ve ekledi: “Bir sonraki sefere bu röportajı Türkçe yapalım.” (Yeni Hayat)










<< Önceki Haber Jamala: Her kim olursak olalım.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER