Jamon Gordon: Bundan sonra bize düşen lig şampiyonluğuna odaklanmak


Darüşşafaka Doğuş'un oyun kurucusu Jamon Gordon, Avrupa'ya veda ettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Bundan sonra bize düşen lig şampiyonluğuna odaklanmak." dedi.

Darüşşafaka Doğuş'un Amerikalı oyun kurucusu Jamon Gordon (31) kariyerinin en olgun dönemlerinden birini geçirdiğini söyledi. Türkiye'de altıncı, Darüşşafaka Doğuş'ta da ikinci sezonunu geçiren Gordon, Euroleague Top 16'daki Lokomotiv Kuban'la oynayacakları son grup maçı öncesi görüşlerini açıkladı.

Geçen hafta Belgrad'da Kızılyıldız karşısına çıkarken play off'a çıkma ihtimallerinin kalmadığını bildikleri halde, parkede çok iyi bir mücadele sergileyerek farklı bir galibiyet aldıklarının hatırlatılması ve motivasyon unsurlarının sorulması üzerine, "Profesyonel bir oyuncu olarak her zaman kulübün, takım arkadaşların ve antrenörün için sahaya motive çıkarsın. Ne tür bir maç olduğu çok da fark etmez. Sırbistan'da salonda çok büyük bir taraftar kitlesi vardı. Bu da bizi motive etti. Herkes sahada en iyisini ortaya koydu." diye cevap verdi.

Kızılyıldız karşısında 14 sayı, 6 asist, 4 top çalma, 3 asist ve 27 performans indeksle oynadığının hatırlatılarak, kendi performansını beğenip beğenmediğinin sorulmasına ise Jamon Gordon, birkaç önemli şut isabeti bulduğunu belirterek, şöyle cevap verdi:

"Genelde benim için iyi bir maç olduğunu söyleyebilirim. Keşke takımın daha çok işine yarayan bir galibiyet olsaydı. Sahaya iyi konsantre olarak çıktım. Takım arkadaşlarım da beni iyi yerde topla buluşturdu. Bu maçın havasını cuma günkü Lokomotiv Kuban maçına da taşımak istiyorum."

Maçın dönüm noktasının üçüncü çeyreğin sonunda yakaladıkları 8-1'lik seri ve top çalma olduğunu da dile getiren Jamon Gordon, "Bence en önemli faktör çaldığımız toplar oldu. Onları çok sayıda top kaybına zorladık. Bu sayede seyirciyi de maçtan kopardık. Rakip oyuncular baskı altına girdi. Playoff için bir galibiyet almaları gerekiyordu ve bu da onları strese soktu. Zorlama atışlara başladılar. Biz de maçı kopardık." dedi.

Geçen hafta çaldığı 4 topla beraber Euroleague'de tüm zamanlar listesinde 8'inci sıraya yükselen Jamon Gordon, bu işin sırrının ne olduğu ve kendini geliştirmeye devam edip etmediği ile ilgili olarak ise "Çok küçük yaşlardan beri bu konuda iyiyim. Ne mutlu ki böyle özel bir yeteneğim var. Çok fazla top çalmaya odaklanmak sizi faul problemine de sokabilir. Ama son maçta olduğu gibi artık daha dikkatliyim. Kızılyıldız maçında da toplar benim tarafıma geldi. Birkaç sezon daha Euroleague'de oynayıp top çalma rekorunu da kırmak istiyorum." diye konuştu.

Euroleague Top 16 turunda öyle bir-iki de değil tam dört maçı son dakika hatta belki son yarım dakika içinde kaybettiklerinin hatırlatılarak, n çok hangisine üzüldünüz? sorusuna da Jamon Gordon, "Bence en üzücüsü evimizde oynadığımız Cedevita Zagreb maçıydı. O maçı kazanmış olsak sonrasında diğer maçlarda, örneğin Panathinaikos maçında durum çok farklı gelişebilirdi. Türkiye Kupası finalinde de son saniyelerde kaybettik. Bazen bu son saniye şutları maç kazandırıyor ve buna karşı yapacak çok fazla şeyiniz de yok. Bence maçları baştan kaybetmektense böyle kaybetmek daha iyi. Bu tür maçlardan çıkardığımız dersler oluyor." şeklinde cevap verdi.

Jamon Gordon, Top 16'da grubu muhtemelen 6. sırada bitirecekleri ve sıralamadaki bu yerleriyle ilgili de "Bazı kişiler bu yerimizi bir hayal kırıklığı olarak nitelendirebilir. Ama bu kadar kısa sürede bu kadar yeni oyuncuyla büyük başarılar elde etmek kolay değil. Elbette daha iyisini yapmak isterdik ama birkaç maçı parmaklarımızın ucundan kaçırdık. Darüşşafaka Doğuş'un gelecek sezon da Euroleague'de oynamasını bu hatalardan ders alması çok önemli. Kulüp bence doğru yolda ilerliyor. Bundan sonra bize düşen lig şampiyonluğuna odaklanmak." dedi.

Jamon Gordon, Tel Aviv'deki Maccabi maçı ve yine deplasmandaki Kızılyıldız maçlarının iyi maçları olrduğunu da belirtirken, en kötü maçlarının da Moskova'daki CSKA Moskova maçı olduğunu söyledi.

Darüşşafaka Doğuş'ta ikinci sezonunu geçiren Jamon Gordon bu sezon Turkish Airlines Euroleague'de toplam 23 maça çıktı ve maç başına 8.3 sayı, 3.6 asist, 2.7 ribaund ve 1.7 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Ocak ayındaki Panathinaikos maçında Euroleague kariyerinin 1000'inci sayısını atan başarılı oyun kurucu, aynı maçta 26 sayıyla kariyer rekorunu da kırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Jamon Gordon: Bundan sonra bize düşen lig şampiyonluğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER