Karakola bomba yüklü araçla saldırı

Mardin’in Ömerli ilçesinde bulunan jandarma karakoluna teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yoldan geçen kamyon şoförü ile bir vatandaş hayatını kaybetti, 3’ü asker 12 kişi yaralandı.

Karakola bomba yüklü araçla saldırı

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na bugün saat 20.15 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. PKK'lılar jandarma binası önüne getirdiği aracı bırakıp kaçtıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre yoldan gecen kamyon şoförü ile bir vatandaş hayatını kaybetti. 3 asker, 9 sivil vatandaş olmak üzere 12 kişi yaralandı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Mardin devlet hastanesine sevk ediliyor. Bölgede çok sayıda asker sevk edildi.


ALINAN ÖNLEMLER ETKİLİ OLDU

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne daha önceden olası saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı ve binanın önünün beton bloklarla kapatıldığı belirtildi. Beton bloklar nedeniyle patlatılan aracın komutanlık binasında az hasara neden olduğu öğrenildi. Saldırının ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.



<< Önceki Haber Karakola bomba yüklü araçla saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER