Jandarmadan dedektör köpekli sıkı kontrol


Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir giriş çıkışlarında dedektör köpekli sıkı kontrol uygulaması yapıyor. Son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle onlarca insanın yaşamını yitirmesi, yüzlercesinin de yaralanması sonucu kentlerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Bu kapsamda Edirne İl Jandarma Komutanlığı, mahkeme kararıyla il genelinde 10 ayrı bölgede kontrol noktası oluşturdu. Jandarma, güzergahı kullanan araçları durdurarak arama yapıyor. Sürücü ve yolcuları ise genel bilgi taramasından geçiriyor. Yaklaşık bir haftadan bu yana yapılan sıkı denetimlerde çeşitli suçlardan araması bulunan 60 şüpheli gözaltına alındı. Kontrol noktalarında sadece şüpheli şahıslar yakalanmadı. Aynı zamanda iki ayrı kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı.

Türkiye'den, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçirilmeye çalışılan 1 ton 340 kilogram canlı midye ile aynı şekilde yurda sokulan 1 ton 149 kilogram büyükbaş hayvan ciğeri, uygulamalar sırasında ele geçirildi. Jandarmanın uygulama yaptığı noktalardan birisi ise TEM otoyolu Edirne gişeleri çıkışı.

Kapıkule bağlantı olan yol üzerindeki uygulamaya onlarca jandarma görevlisinin yanı sıra uzman dedektör köpekler de katılıyor. Bomba dedektörü 'Çalım' ile narkotik dedektör köpeği 'Cüret' eğitmenleriyle birlikte arama çalışmalarına katılıyor. Oluşturulan kontrol noktalarında durdurulan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin uygulamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını anlatan sürücüler, kontrollerin çok yararlı olacağını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Jandarmadan dedektör köpekli sıkı kontrol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER