Japon tur operatörlerine Efes ve Bergama tanıtıldı


Japon Turizm Acenteleri Derneği (JATA) Türkiye Çalışma Grubu üyesi altı seyahat acentesi yetkilisinden oluşan heyet, İzmir'deki iki günlük inceleme gezisini tamamladı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması ve yeni tur programları oluşturulması amacıyla JATA üyelerine, Selçuk ilçesindeki Efes antik kentini ve Bergama ilçesini tanıttı.

Geziye Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile JATA'nın 2013'te kurduğu Türkiye Çalışma Grubu üyesi seyahat acentesi yetkilileri katıldı. Antalya, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir ve İstanbul'u içeren tanıtım turlarına Antalya'dan başlayan Japon heyette Yomiuri Travel Planlama Şefi Hiroko Saito, Tobu Top Tours Yurtdışı Seyahat Satış Müdürü Tatsuya Yoshioka, Marjinal Inc. Tur Operatörü Saeko Shibai, Erguvan Tur Satış Sorumlusu Sakie Kaneko, Focus Co.'dan Sachio Kabayama ve JATA Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai yer aldı.

İZKA tarafından ağırlanan heyet, ilk gün Selçuk Ticaret Odası'nın da desteğiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve antik Ege'nin en önemli kentlerinden biri olan Efes'i gezdi. Ayrıca Efes Müzesi ve aynı ilçedeki Şirince köyünü ziyaret ettiler. Şirince'nin özgün mimarisine hayran kalan heyet, bol bol fotoğraf çektirip bilgi aldı. İkinci gün Bergama Belediyesi'nin evsahipliğinde bu ilçeyi ziyaret eden Japon heyet, Belediye Sokak Orkestrası tarafından karşılandı. Kendilerine özel konserden çok etkilendiklerini belirten heyet üyeleri, Asklepion ve Akropol'ü gezdi, Bergama'nın çok katmanlı kültürel peyzaj alanı hakkında bilgi aldı.

İzmir'in tarihî dokusundan, Efes ve Bergama'dan çok etkilendiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Sakai, "İzmir tarih, kültür ve denizin birarada bulunmasıyla şanslı bir şehir. Japonya'dan düzenlediğimiz tur programlarında İzmir bölümünü arttırmak istiyoruz. Bu anlamda bu ziyaret, bizim için çok anlamlı oldu. Bu sefer buraya altı tur acentesinin sorumlularıyla birlikte geldik. Japonya'ya döndüğümüzde, toplam 20 acente yetkilisiyle toplantı yapacağız ve bu inceleme gezisi sonuçlarını onlara da aktaracağız. İzmir'le işbirliğimiz devam edecek. Bu güzel organizasyon için İZKA yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da şunları söyledi: "Japonya turizm pazarı, İzmir turizmindeki payını arttırmak istediğimiz hedef ülkelerden birisi. Japon tur operatörlerini İzmir'de ikinci ağırlayışımız. Eylül ayında Tokyo'da gerçekleşen JATA Turizm Fuarı'na katıldık ve bu organizasyon onun devamı niteliğinde. Orada gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda Japonya'da Türkiye programını yapan yetkilileri İzmir'de ağırlayarak, onlara İzmir'i ve ilçelerini anlattık. Japonya tur programlarına İzmir bölümünü daha önce ekletmiştik, şimdi bu etkinliklerle genişletmeyi hedefliyoruz. İzmir turizmine katkı sağlayacak bir etkinlik oldu." CİHAN
<< Önceki Haber Japon tur operatörlerine Efes ve Bergama tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER