Japonlardan devrim gibi kripto para kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 20 2020
Paylaş
X Post
Önümüzdeki yıl 30'dan fazla Japon firma dijital para birimi kullanmayı deneyecekler.
Yüksek oranda nakit tutmayı ve kullanmayı seven Japon toplumunu dijital çağa uyum sağlamak ve adapte etmek adına bu adımı atmayı planlayan firmalar bunun için bir organizasyon çatısı altında toplandı. Bu firmalar arasında ülkenin en büyük üç bankası ve telekomünikasyon şirketleri de bulunuyor.
Euronews'te yer alan haberde Japon merkez bankasının dijital para kullanımına geçileceğini duyurmasının ardından gelen bu adım yeni finansal teknolojiler konusunda dünyada dönüşümün batı yerine uzak doğudan başlayabileceğini işaret ediyor.
Grup sözcüsü Hiromi Yamako perşembe günü yaptığı açıklamada Japonya'da çok sayıda dijital platform olduğunu ancak bunların hiç birinin nakit ödemenin ulaştığı paya ve büyüklüğe ulaşamadığını belirterek şunları söyledi:
"Biz sadece yeni bir dijital ödeme platformu yaratmak istemiyoruz. Bizim yapmak istediğimiz çok sayıda dijital platformu karşılıklı olarak kullanılabilir yapacak bir çerçeve oluşturmak. Dijital Yen'in oluşturulmasında özel bankalara sorumluluk verileceği belirtildi ancak diğer oluşumların, organizasyonların ve firmaların da dijital Yen üretmesi olasılığına bir engel koyulmadı."
Japonya'da yetkililer hem kayıt dışı ekonominin önüne geçmek hem de finansal işlemleri kolaylaştırarak ticareti ve büyümeyi arttırmak için dijitalleşmeyi destekliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Galata Köprüsü’ndeki kavga gündemde: Vegan olduğunu söyleyen kadın, balıkları denize döktü2.Erdoğan’ın, Bilal Erdoğan’lı planı: ‘Önce vekil, ardından AKP Genel Başkanı seçtirecek’3.Başkanın kıyafetiyle dalga geçen İYİ Partili tutuklandı4.‘Bir ampul için’ linç edildi5.Mercedes CEO’su Källenius’tan Almanya’ya uyarılar
6.Gülistan Doku’nun ailesi: 6 yıl sonra failler bir bir bize ulaşıyor7.AKP’li avukattan skandal sözler: Emekli maaşı alanlara ‘yasal hırsız’ dedi8.Karikatür paylaşımı suç sayıldı: Emekli vatandaşa “cumhurbaşkanına hakaret” iddianamesi9.Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan isim Yeşilçam’ın çocuk yıldızı çıktı10.Asker kaçağına dönüşen Rus ‘savaş kahramanı’: ‘Ukrayna’dan kurtulmak için kendimi ve adamlarımı vurdum’

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER









