Japonya'nın 126. İmparatoru Naruhito tahta çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 22 2019
Japonya’nın 126. İmparatoru Naruhito, törenle 'kasımpatı' tahtına çıktı. 190 ülke ve uluslararası kuruluştan 2 bine yakın kişinin katıldığı törende, 59 yaşındaki Naruhito "Anayasaya göre hareket edeceğime, devletin ve Japon halkının birliğinin sembolü olarak sorumluluklarımı yerine getireceğime söz veriyorum" dedi.
Japon haber ajansı Kyodo’ya göre, 126. Japon İmparatoru Naruhito başkent Tokyo’da İmparatorluk Sarayı'nda düzenlenen geleneksel bir törenle ülkede 'kasımpatı' adı verilen imparatorluk tahtı 'Takamikura'ya çıktı. Japon İmparatoriçesi Masako da resmen Miçoodai tahtına çıktı.
190 ülke ve uluslararası kuruluştan 2 bine yakın kişinin katıldığı törende, 59 yaşındaki Naruhito "Anayasaya göre hareket edeceğime, devletin ve Japon halkının birliğinin sembolü olarak sorumluluklarımı yerine getireceğime söz veriyorum" dedi.
Naruhito, törende 'Korozen no go ho' adı verilen ve 9. yüzyılda imparatorların giydiği kahverengi tonlarında kuşaklı geleneksel bir elbise giydi.
Japonya’nın yeni imparatoru ayrıca, tahta çıkma töreni öncesinde bazı tapınakları ziyaret etti. Başbakan Abe Şinzo da Naruhito'ya tahta çıkışında tebriklerini sundu. Tahta çıkma törenine Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.
Naruhito, babasının sağlığını gerekçe göstererek 30 Nisan'da ayrıldığı 30 yıllık imparatorluk makamını, 1 Mayıs itibarı ile teslim almıştı.
Taç giyme merasiminin ardından çift, 10 Kasım’da liderleri karşılamak için Akasaka Sarayı'na doğru yola çıkacak.
Çift, üstü açık bir 'Toyota Century' ile 4.6 kilometre yolu kamuya açık şekilde katedecek.
İmparator 15 Kasım’da ise Japon tanrısına ikram 'Daijousai' (İlk pirinç ikramı) törenine katılacak.
Sokuirei’nin aksine, Daijousai merasimi Şinto inancının gizli ve kamuya kapalı ritüellerinden kabul ediliyor.
İnanca göre, Japon halkı mistik olarak kendilerini Güneş Tanrısı 'Amaterasu'nun yarattığına inanıyor.
Naruhito, kasım boyunca ülke sathında birçok tapınağı da ziyaret edecek.
550 BİN SUÇLUYA AF ÇIKTI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor2.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı3.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...


