JİTEM ana davası ile Musa Anter davası birleştirildi


Yargıtay 5. Ceza Dairesi, aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 16 sanıklı JİTEM davası ile Musa Anter davasının birleştirilmesine karar verdi.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi, güvenlik gerekçesi ile Ankara'ya gönderilen Musa Anter davası ile bağlantısı bulunduğu gerekçesi ile JİTEM ana davasını Ankara'ya göndermişti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, iki dava arasında fiili ve hukuki bağ olmadığını gerekçe göstererek, birleştirme talebine olumsuz cevap verdi ve dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

Yargıtay 5. Dairesi, incelenen dosya içeriklerinde sanıkların üzerine atılı suçların niteliği ve iddianamelerde olayın anlatılış biçimine göre her iki mahkemenin dava dosyaları arasında olayları, suç tarihleri, ve suçları yönünden şahsi, hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu ifade etti. Daha önce Musa Anter davasının Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde nakledildiğini hatırlatan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, JİTEM ana davasının da Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine oy birliği ile karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber JİTEM ana davası ile Musa Anter davası birleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER