Joe Biden'ın acı günü

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın 46 yaşındaki oğlu öldü.

Joe Biden'ın acı günü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 46 yaşındaki oğlu Joseph Robinette ‘Beau’ Biden, beyin tümörü ile olan mücadelesini kaybetti. Joe Biden'ın en büyük oğlu olan Beau, kamuoyundan gizli bir şekilde kaldırıldığı Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde yaşamını yitirdi. 

Ailenin 'yükselen yıldızı' olarak görülen Beau Biden, evli ve iki çocuk babasıydı. Başkan Yardımcısı Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm Biden ailesi son derece kederli. Beau’nun anısı bizlerle hep yaşayacak, özellikle de onun eşi Hallie ve harika çocukları Natalie ile Hunter'da'' dedi. 



Beau Biden, Delaware eyaleti başsavcısıydı. Biden, 2016 yılında Delaware eyaleti valilik seçimi için en güçlü aday olarak görülüyordu. Ancak 2013 yılının Ağustos ayında kanser olduğu haberini aldı. Beyninde bulunan tümörle Houston şehrindeki Texas Tıp Merkezi’nde mücadeleye başladı. Beau, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 

Beau Biden’ın politik arenada yıldızı 2008 yılında Demokrat Parti’nin Ulusal Kongresi’nde babasını sahneye çağırırken yaptığı konuşmayla başlamıştı. Beau Biden, ailesinin yaşadığı trajediye dikkat çekmiş, bir ara gözleri dolmuştu. 1972 yılında Noel ağacı satın almak için yola çıkan Joe Biden’ın ilk eşi Neilla, geçirdiği feci trafik kazasında bir kızı ve iki oğlu ile birlikte hayatını kaybetmişti. Kazadan yaralı kurtulan iki oğlu Hunter ile Beau, Joe Biden için adeta hayata tutunma nedeni olmuştu. 

Joe Biden, aile trajedisi yaşadığı yıl, ilk defa senatör olarak seçilmiş ancak henüz yemin etmemişti. Yemin törenine hastanede yatan çocukları nedeniyle gidemeyen Biden'ın yerine bir senatör arkadaşı yemin etmişti. Biden, yemin töreninden bir ay sonra Senato’ya giderek bizzat yemin etmiş, senatörlük mazbatasını almıştı. Joe Biden, senatör olduktan sonra çocuklarının yaşadığı Delaware eyaletinden (Wilmington) iki saat uzakta olan Kongre’ye her sabah gidip akşamları dönmüştü. Beau Biden, o yılları, “Babam hergün bizi yatağımıza götürür, yanımızda kalır gece kabus ile uyandığımızda hep yanıbaşımızda olurdu. Sabahları Washington’a gitmeden önce babam kahvaltımızı hazır eder ve dört saatlik yolu her gün gidip gelirdi” sözleri ile anlatmıştı. Joe Biden da, "Her gün eve dönüşüm, işin doğrusu onlar için değildi. Asıl nedeni, çocuklarımın beni görmesinden çok benim onları görme ihtiyacımdı” demişti. Beau, babasının başkan yardımcılığının partinin ulusal kongresinde onaylanmasından yaklaşık 5 hafta sonra Irak'ta da bir yıl boyunca görev yapmıştı.
<< Önceki Haber Joe Biden'ın acı günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER