Johnson Brexit için oy istedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 6 2019
Paylaş
X Post
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brexit'in tamamlanması için Muhafazakar Parti'ye oy verilmesini istedi. İngiltere'de erken seçime gidilme kararı çerçevesine parlamento feshedilirken, Başbakan Boris Johnson Brexit'in gerçekleştirilmesi için Muhafazakar Partiye oy verilmesini istedi.
Başbakan Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'i Buckingham Sarayı'nda ziyaret ederek, parlamentonun feshedilmesi için izin istedi. Böylece İngiltere'de 12 Aralık'ta erken seçime gidilmesi için süreç de resmen başladı.Saraya giderken aracında kaydedilen görüntüde değerlendirmelerde bulunan Johnson, "Neden bu seçime gidiyoruz? Tek bir sebep var, o da parlamentonun kötürüm olması. Harika bir Brexit anlaşmamız vardı ancak parlamentodan geçmedi." dedi.
"OCAK AYINDA DA AYRILACAĞIZ"
Brexit'in tamamlanması için Muhafazakar Partiye oy verilmesini isteyen Johnson, "İlk gün anlaşmayı parlamentoya tekrar getirip oylayacağız ve ocak ayında da (Avrupa Birliği'nden) ayrılacağız." ifadesini kullandı.
İngiltere'de hükümet, parlamentonun Brexit'te anlaşamaması üzerine erken seçime gidilmesini istemişti. Ana muhalefetteki İşçi Partisinin de desteğiyle 12 Aralık'ta erken seçim kararı alınmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Antidepresan ülkesi: İlaç kullanımı 70 milyonun üzerinde2.Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı alarmı: Astronotlar kapsüle sığındı3.Rusya ve Ukrayna '185'e 185' esir değişimi gerçekleştirdi4.Putin: BRICS yükseliyor; Batı'nın ticaret kuralları değişiyor5.Trump'tan İran açıklaması: Süreci anlaşmayla ya da sert yöntemlerle yakında sonlandıracağız
6.Komplolar, aşk mektupları ve şifalı reçeteler: Yapay zekanın çözdüğü Ortaçağ sırları7.Norveç Millî Takımı, Viking kostümleriyle Dünya Kupası pozu verdi8.Türkiye enflasyonda Arjantin'i geride bıraktı: Dünyada 4. sıraya yükseldi9.'Kürt kadın fıkrası' tepki çekmişti: İş insanı Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı10.Bahçeli’den Koç’a soruşturmaya tepki

HARUN TOKAK

ORHAN KESKİN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Antidepresan ülkesi: İlaç kullanımı 70 milyonun üz...

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı alarmı...

Rusya ve Ukrayna '185'e 185' esir değişimi gerçekl...

Putin: BRICS yükseliyor; Batı'nın ticaret kurallar...

Trump'tan İran açıklaması: Süreci anlaşmayla ya da...



